fbpx

Keuring en vervanging van ijzerchloride installatie waterschap

Voor Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) locatie rwzi Zwolle heeft Hamer de keuring van een ijzerchloride installatie uitgevoerd. Deze installatie wordt gebruikt voor het waterzuiveringssysteem van het waterschap. Vanuit de keuring bleek dat de tank toe was aan vervanging. Ook de installatie moest worden aangepast zodat deze weer voldoet aan de regelgeving (BRL903/8).

Weer voldoen aan de eisen

De keuring hebben we in samenwerking met Kiwa (deelgebied 16 voor kunststoftanks) uitgevoerd. Na het vervangen van de tank en de installatie, kan het waterschap weer 10 jaar vooruit. In totaal zijn we 3 maanden bezig geweest omdat de tank op maat gemaakt is. Hiermee voldoet de installatie weer aan de wettelijke regelgeving voor bovengrondse opslag (PGS 30).

Bijzonder aan deze opdracht is dat het een compleet nieuwe tank met compleet nieuwe installatie betreft. Hamer heeft van de tank tot aan het injectiepunt alles volledig op maat gemaakt, waarbij de doseerkast door rwzi geleverd werd.

Alles onder één dak

Of het nou gaat om het keuren en beoordelen van de installatie of het, indien nodig, vervangen van de installatie zodat uw bedrijf weer aan de keuringscriteria voldoet, Hamer heeft alles onder één dak. Hierdoor heeft u één aanspreekpunt.