fbpx

Herkeuring van een LPG tank door Hamer/Alltech

affakkelen lpg

Voor tankstation Shell Lange Dreef te Emmeloord hebben wij een herkeuring LPG installatie uitgevoerd. Naast deze herkeuring voeren wij ook ijkingen en veiligheidsinspecties uit en we lossen eventuele storingen op voor deze klant.

Hoe gaat een herkeuring in zijn werk?

Wij verzorgen de planning en lichten vervolgens de diverse instanties in, waaronder brandweer en bevoegd gezag. Daarna beginnen we met de werkzaamheden. Om de tank te kunnen herkeuren is het van belang dat de tank ontgast wordt d.m.v. het leegpompen en het zogenoemde affakkelen van de tank. Wij demonteren het mangatdeksel om de tank volledig te vullen met water om het laatste gas er uit te drijven. Vervolgens starten wij met het leegpompen en reinigen van de tank.

Inwendige keuring

Nadat de tank volledig is gereinigd, wordt door onze monteurs een doorstroombegrenzer t.b.v. de pompschacht geplaatst. In samenwerking met de aangewezen keuringsinstantie beginnen we met het inwendig keuren van de LPG tank. Als de inwendige keuring is afgerond, wordt de tank weer gesloten en begint het opbouwen van de tank.

Het overdrukventiel met inspectiecertificaat, waarin staat aan welke eisen hij voldoet, wordt geplaatst en daarna worden de appendages gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Het mangatdeksel wordt geïsoleerd met Stopac en de uitwendige keuring wordt in samenwerking met de aangewezen keuringsinstantie uitgevoerd.

Certificaat

Om te controleren of de LPG tank weer voldoet aan de eisen, beproeft de aangewezen keuringsinstantie de installatie. Daarna schilderen we de installatie in de kleur grijs. Na de herkeuring ontvangt de klant een KIWA REIP deel installatiecertificaat i.v.m. het isoleren van de mangatdeksels.

Tot slot voeren we een KB (Kathodische Bescherming) opleveringsmeting uit en nadat blijkt dat deze meting in orde is, kan de tank weer 12 jaar inwendig en 6 jaar uitwendig mee en krijgt de klant een verklaring van herkeuring.

Klik hier om contact met ons op te nemen als u geïnteresseerd bent in een (her)keuring LPG tank.