fbpx

Hamer test weer 2 nieuwe elektrische bussen

Als installateur met het meest uitgebreide dienstenpakket van Nederland hebben we vele soorten voertuigen. Van bakwagens en vrachtwagens met laadkranen tot servicebussen en personenauto’s voor onze medewerkers. Wij onderkennen de milieuproblematiek en doen er alles aan ons steentje bij te dragen aan verlaging van de CO2 uitstoot. Daarvoor hebben we bijvoorbeeld onze manier van vervoeren gewijzigd zodat we zo min mogelijk transportbewegingen maken voor een project. Maar we hebben ook 900 zonnepanelen op onze gebouwen geïnstalleerd. Ook ons wagenpark proberen we zo “schoon” mogelijk te krijgen. Onze vrachtwagens worden vervangen door Euro 6 en onze medewerkers rijden steeds meer elektrisch.

Op dit moment hebben we een wagenpark dat bestaat uit voertuigen die rijden op diesel, benzine, GTL, HVO, diesel HVO, waterstof, CNG, elektrisch, diesel, hybride en LPG.

Aan de ene kant testen we continue wat de beste brandstoffen zijn voor onze onderneming en aan de andere kant kunnen we de ervaring die we opdoen met nieuwe brandstoffen goed gebruiken in ons werk als bouwer van brandstofvoorzieningen en tankstations.

We hebben net 2 nieuwe full-electric servicebussen binnen gekregen om te kijken of ze geschikt zijn als servicebus. Een Fiat e-Ducato en een Mercedes e-Sprinter.

De Fiat lijkt met 370 kilometer actieradius en 1160 kilo laadvermogen de beste papieren te hebben. Maar of dat ook zo is zal de praktijk moeten uitwijzen.