fbpx

Hamer start nieuw project samen met ARN

ARN (voorheen Auto Recycling Nederland) is in 1995 opgericht door de autobranche (vertegenwoordigd door RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA en STIBA). De voornaamste doelstelling van ARN is recycling en nuttige toepassing van autowrakken. In 2003 is ARN samen met Hamer een project opgestart om de autodemontage te professionaliseren.

Sinds 2003 heeft Hamer 230 installaties in Nederland gerealiseerd om veilig en milieuverantwoord vloeistoffen uit autowrakken te kunnen opslaan en te kunnen hergebruiken indien van toepassing.

Inmiddels is er in Nederland bijna 15 jaar ervaring met deze systemen met opslagvoorzieningen en in combinatie met de veranderende behoefte is er samen met ARN een modificatieproject gestart in 2016.

Modificatieproject

ARN en Hamer hebben samen de eerste 100 autodemontage bedrijven geïnventariseerd. Hiervan zijn inmiddels 25 bedrijven gemodificeerd en zullen er dit jaar nog eens 75 worden ingepland van de totaal 206 bedrijven die de komende jaren aan de beurt zijn.

ARN heeft aangegeven dat men in principe geen ondergrondse tanks voor opslag van schone en vervuilde brandstof wenst terug te plaatsen op locatie. Daarom heeft ARN aan Hamer gevraagd een concept te ontwerpen.

RVS 316 gecoate tanks

Dit ontwerp is een opslag van de vervuilde en schone brandstof in speciaal ontworpen RVS 316 gecoate tanks. Deze tanks zijn geplaatst in een PGS 15 gecertificeerde brandwerende kluis met geïntegreerde lekbak en aanvullende voorziening als continu niveaumeting middels radarsensoren.

Het gehele ontwerp is in samenspraak met Kiwa opgesteld waarvan een controlerapport BRL K903-08 beschikbaar is.

De opslag van de vervuilde en schone brandstof zal gemodificeerd worden te samen met een vernieuwing van de dieseltank en het aanbrengen van potentiaal vereffening bij de vulpuntenbak zodat alle installaties up-to-date zijn en hiermee klaar voor de toekomst.

Wilt u meer weten over dit project? Neem dan contact op met Hans Winterman, Bedrijfsleider Service & Onderhoud.