fbpx

Hamer renoveert Shell Hofplein Rotterdam

Begin oktober is Hamer begonnen met de volledige renovatie van Shell Hofplein in Rotterdam. Deze renovatie is onderdeel van de komplete renovatie van kantoorgebouw Hofplein 19.
Voor zomer 2018 moet de klus, waarbij Hamer de ondergrondse tanks, het complete leidingwerk, de pompeilanden en vloeistofdichte vloer voor zijn rekening neemt klaar zijn. Op dit moment is Hamer nog in gesprek over fase 2, de realisatie van de shop en de Starbucksvestiging in het station.

Hieronder een artikel uit het AD over dit markante gebouw
_______________________________________________________________

Starbucks komt naar Hofplein

Het Rotterdamse kantoorgebouw Hofplein 19 wordt langzaam maar zeker uitgekleed. Het blauwe spiegelglas maakt plaats voor een transparante gevel. Nieuwtje: onderin komt een Starbucks

Als het werk eenmaal is begonnen, gaat het snel. De bekende blauwe spiegelwand, aangebracht in de jaren 80, verdwijnt zienderogen van het kantoorgebouw aan het Hofplein. Het maakt plaats voor een transparante gevel, zodat het iets terugkrijgt van de oude uitstraling uit de jaren zestig. ,,Rotterdam chique’’, zoals architect Oresti Sarafopoulos het noemt. ,,We behouden de originele grandeur en geven het een modern gezicht.’’

Ook het onderliggende Shell-station krijgt ook een opknapbeurt. Daarnaast komt, deels onder de houten loopbrug, een vestiging van de Amerikaanse koffieketen Starbucks.

Het gebouw stond al een tijdje leeg toen de Tsjechische vastgoedinvesteerder PPF Real Estate het twee jaar geleden kocht. Deze partij had eerder al de voormalige Shell-toren gekocht, die is ongebouwd tot het bedrijfsverzamelgebouw.

De architect betitelt het gebouw, in 1960 gebouwd door Shell, als ‘Rotterdam chique’. Het krijgt weer een transparante gevel. © RV

Het vernieuwde Hofplein 19 moet ruimte bieden aan enkele grote bedrijven. Met twee bedrijven zijn ‘verregaande gesprekken gaande’, meldt makelaar Neil Gremmen namens PPF. Het zou gaan om 6000 vierkante meter, ongeveer de helft van het gebouw.

Hofplein 19, gebouwd in 1960, was oorspronkelijk een Shell-kantoor, ontworpen door bedrijfsarchitect C.A. Abspoel. In de jaren zeventig is het uitgebreid met de betonnen Shell-toren. Nadat Shell vertrok is het onder meer gebruikt door het Zadkine College.

De verbouwing is medio 2018 gereed, het Shell-station is een paar maanden eerder klaar.

Bron AD

_____________________________________________________________________