fbpx

Hamer realiseert brandstof- en werkplaatsinstallatie nieuwbouw Bredenoord

Hamer heeft onlangs van Bredenoord, leverancier van mobiele aggregaten (wereldwijd), de opdracht ontvangen voor een nieuwe brandstof- en werkplaatsinstallatie.
Samen met de opdrachtgever en andere bouwpartners hebben we het ontwerp gemaakt waarbij BIM (Bouw Informatie Management) is toegepast. BIM is een werkmethodiek waarbij in een 3D Bouw Informatie Model (BIM), integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. Hierdoor is er een optimale afstemming bereikt tussen bouwkundige, gebouw gebonden installaties en de specifieke bedrijfskundige installaties die Hamer gaat verzorgen.

Naast een brandstofinstallatie die voorbereid is op meerdere (duurzame) brandstofsoorten, komen er verschillende dispensers in de werkplaats en een registratiesysteem gekoppeld aan het ERP systeem van Bredenoord. Daarnaast levert en monteert Hamer ook de smeermiddelen-, koelvloeistof- en persluchtinstallaties.

Innovatieve oplossingen
Voor dit project hebben we speciale oplossingen ontwikkeld:

  • De vacuüminstallatie voor het opzuigen van water uit de verhuurobjecten van Bredenoord
  • De filtersystemen voor het reinigen van de brandstoffen uit de aggregaten
  • De uitlaatgas afzuigsystemen voor het testdraaien van de dieselaggregaten

De afzuigsystemen worden bediend met een radiografische handmodule, waarmee de mond of kap van het afzuigsysteem direct boven een uitlaat kan worden gepositioneerd: een uniek ontwikkeld concept. Voordat het materieel weer naar de diverse plekken in Nederland en daarbuiten gaat worden ze ook nog netjes schoongemaakt in de wasplaats waarvoor Hamers vier stuks hogedrukreinigers van 100 KW en spuitlansen levert.

We zijn trots en blij dat de opdracht voor dit mooie project aan ons is gegund. Op dit moment starten we met de werkvoorbereiding.