fbpx

Hamer Rally Team weer naar Breslau Rally in Polen!

Vandaag vertrekt het Hamer Rally Team naar Polen om van maandag 28 juni tot en met vrijdag 2 juli deel te nemen aan de Breslau Rallye Poland 2021. Vorig jaar eindigden we met de racetruck tweede in de Cross Country voor vrachtwagens > 7.500 kilo. Dit jaar gaan we proberen dat resultaat te verbeteren. We doen dit jaar, net als vorig jaar, mee met 1 racetruck en de Toyota Landcruiser 4×4.

De Breslau Rallye Poland is de oudste off-road rally van Europa en dit jaar tevens het grootste internationale off-road evenement ter wereld (groter dan de 2021 Dakar Rally).

Er doen dit jaar in totaal 403 rally teams met 25 nationaliteiten mee. Aan de start op 28 juni worden 56 motorfietsen, 51 quads, 92 side-by-sides, 91 cross country auto’s, 33 extreme auto’s, 32 cross country vrachtwagens, 18 extreme vrachtwagens en 30 voertuigen in de non-racing categorie verwacht.

Nieuw, extra groot bivak

Vanwege het enorme deelnemersveld is het bivak dit jaar veel groter dan normaal. Het bivak is net als een klein dorp waar aan alles is gedacht zodat ook de coronaregels in acht genomen kunnen worden. De rally start dit jaar op 28 juni in kamp 1 (Drawsko Pomorskie). Vanuit dit kamp worden drie legs verreden. Na de derde leg, verhuist het hele deelnemersveld naar kamp 2 (Gwda Wielka) vanwaar nog twee legs verreden worden. Na de vijfde en laatste leg, op vrijdag 2 juli, is de prijsuitreiking.

Het team vertrekt vrijdag 25 juni om 18.00 uur vanuit Apeldoorn naar kamp 1, aan de zuidkant van de militaire Polygon Drawsko Pomorskie (GPS N53.28339 E15.63013). Ze hopen daar dezelfde dag of anders de volgende dag vroeg in de ochtend aan te komen. We wensen het team een goede reis en een mooie rally!

Klik hier voor de website van de Breslau Rallye.
Instagram: @hamer_rally_team
Facebook: @hamerrallyteam