fbpx

Hamer ontwerpt en installeert brandstofinstallatie voor ziekenhuis in Willemstad Curaçao

In het afgelopen kwartaal hebben wij een brandstofinstallatie geïnstalleerd ten behoeve van een noodstroomvoorziening voor het ziekenhuis: Hospital Nobo Otrobanda in Curaçao. De totale werkzaamheden bestonden uit het ontwerpen en installeren van de noodstroomvoorziening.

Vier noodstroomaggregaten waren al aanwezig. Wij hebben een dubbelwandige brandstoftank van 40.000 liter aangelegd. Van de brandstoftank naar de noodstroomaggregaatruimte hebben wij de leidingen aangelegd en tevens het leidingwerk vanaf de noodstroomaggregaatruimte naar de noodstroomaggregaten. Ook hebben we twee pompsets geleverd en aangesloten. De brandstoftank is ondergronds geplaatst. Hiervoor was het nodige hak en breekwerk nodig om plek te maken in een rots voor de brandstoftank. De gehele installatie is conform Kiwa-regelgeving geplaatst.

Planning extra belangrijk

We zijn in augustus gestart met de voorbereidende zoals het ontwerpen en uittekenen van de installatie evenals het bestellen van de juiste materialen. De voorbereidingen bij een project overzees is extra belangrijk omdat we materiaal niet zomaar kunnen bestellen in Curaçao. Omdat we te maken hebben met werken op afstand komt er qua planning veel bij kijken. Het materiaal is met zeecontainers naar Willemstad vervoerd, overig materiaal is per vliegtuig gebracht.

De installatie

Op 5 november zijn er twee medewerkers van Hamer gestart met de installatie en halverwege november is een derde medewerker gekomen om mee te helpen en de oplevering te begeleiden. De installatie is op 23 november opgeleverd. Voor de mannen van Hamer was dit project flink aanpoten omdat de temperaturen hoog waren.

De opdrachtgever

Wij hebben in opdracht van Dynaf de werkzaamheden verricht. Het ziekenhuis wordt door Balast Nedam gebouwd en Dynaf is in dit geval aannemer van de noodstroominstallatie. De verwachting is dat dit project nog een vervolg zal hebben, hier zijn de details nog niet van bekend.