fbpx

Hamer maakt gebruik van de Volvo FE Hybride truck!

Hybride Volvo FE Truck

Hamer maakt sinds een paar maanden gebruik van een nieuwe Hybride truck! De Volvo FE Hybride truck is in staat om een beperkte afstand volledig elektrisch te rijden, vaak is dat voldoende om de binnenstad in- en uit te rijden.

De Volvo FE Hybride werd in 2011 geïntroduceerd en was daarmee de eerste hybride truck voor dagelijkse inzet. In Nederland zette Volvo 11 exemplaren in de markt zodat zij bij bedrijven ervaring op kunnen doen met dit concept.

De Volvo FE Hybride

De Volvo FE Hybride truck is voorzien van de 7 liter Volvo dieselmotor en een 120 kW Elektromotor met een koppel van 800 Nm. De elektromotor doet vooral zijn werk bij het optrekken vanuit stilstand tot 20 km per uur. Eenmaal rijdend  kan de chauffeur kiezen voor de elektrische modus waarmee in de praktijk een snelheid tot maximaal 80 km/u gehaald kan worden voor de vrachtauto overschakelt op de dieselmotor.

Hamer Hybride Volvo Truck

De stroom komt uit een zwaar accupakket dat tijdens het uitrollen en afremmen wordt bijgeladen. Door die energie te hergebruiken claimde Volvo destijds een brandstof- en CO2 besparing van 25%.

De inzet

Hamer zet de Volvo FE Hybride vooral in voor de bouw en het onderhoud van tankstations. Hiermee zetten we een stap in een verdere verduurzaming van de bedrijfsvoering en een leerproces in omgang met alternatieve aandrijflijnen.

(Bron: Transportenmilieu)