fbpx

Hamer is NLDC key partner

NLDC logo

NLDC is de nieuwe naam voor de colocation dienstverlening van KPN en is de grootste provider van colocation in Nederland. De dienstverlening, die draait om het beschikbaar stellen van ruimte in een datacenter, gaat verder in deze nieuwe onderneming. Daarmee heeft NLDC een eigen identiteit gekregen binnen het KPN-concern, waardoor nog beter kan worden ingespeeld op de groeikansen in de markt en op de behoefte van de doelgroep, door een betrouwbare, schaalbare en flexibele datacenter-omgeving te leveren.

NLDC heeft zes energie-efficiënte datacenters in Aalsmeer, Almere, Eindhoven, Groningen, Oude Meer (Schiphol) en Rotterdam.

Key partner

Hamer was al voor de naamsverandering van KPN naar NLDC leverancier en meedenkend partner voor diverse installaties binnen de datacenters. Zo heeft Hamer onder andere gewerkt aan de engineering en installatie van elektrische systemen, brandveiligheidssystemen, noodstroomvoorzieningen en klimaatsystemen.

Hamer is NLDC key partner, wat betekent dat Hamer geselecteerd is om installaties te engineeren en installeren. Zo heeft Hamer een watermistsysteem aangelegd in het datacenter in Groningen, hebben we meegebouwd aan het eerste CO2 neutrale datacenter ter wereld; het datacenter in Eindhoven en is Hamer op dit moment in de afrondende fase van een elektrische installatie voor het datacenter in Oude Meer.

Projecten NLDC

Hieronder leest u in het kort over een aantal projecten die Hamer heeft uitgevoerd in opdracht van NLDC.

Datacenter Eindhoven

In 2015 heeft Hamer in samenwerking met SPIE-ICS een uniek datacenter voor NLDC in Eindhoven gebouwd. Uniek aan dit datacenter is dat dit het eerste daadwerkelijk operationele CO2 negatieve datacenter ter wereld is én dat het voldoet aan de normen voor Tier IV certificering. Lees hier meer over dit unieke project.

Datacenter Rotterdam

Hamer levert en installeert een hogedruk watermistsysteem in het datacenter van NLDC aan de Waalhaven te Rotterdam. Hierbij verzorgt Hamer de gehele engineering en de uitvoering. Het project is in september 2016 van start gegaan en duurt tot eind 2017.

Daarnaast wordt de brandmeldinstallatie in hetzelfde datacenter geoptimaliseerd. Hierdoor is het datacenter maximaal beveiligd tegen uitval. Het monteren van het watermistsysteem en het aanpassen van de brandmeldinstallatie vormen een mooi totaalproject voor Hamer.

Oude Meer

Bij de NLDC-locatie in Oude Meer bij Schiphol heeft Hamer de Down Flow Units (DFU ‘s) vervangen, is de brandstofinstallatie voor de noodstroomvoorziening vervangen en hebben we diverse elektrische installaties vernieuwd en/of uitgebreid. [Binnenkort meer…]

Groningen

In 2014 heeft Hamer de elektrotechnische en werktuigkundige werkzaamheden voor de realisatie van bouwdeel 2 uitgevoerd. Onder deze werkzaamheden vallen onder andere het installeren van de koelinstallaties voor datazaal en batterijruimten, de uitbreiding van het brandveiligheidssysteem en de diverse regelsystemen.

In 2016 heeft Hamer fase 1 afgerond van een vervolgproject, waarin de HVAC is verbeterd en de koelcapaciteit is vergroot. In fase 2 van dit project heeft Hamer een update uitgevoerd aan de HVAC en is de noodstroomvoorziening voorzien van een upgrade. [Binnenkort meer…]

NLDC Magazine

Lees in het onderstaande magazine meer over NLDC. Zo kunt u onder andere lezen over het nieuwe merk en hoe het wil groeien naar een nóg duurzamere onderneming en hoe het zich wil onderscheiden ten opzichte van andere colocation aanbieders.