fbpx

Hamer helpt Gemeenschap van Sant’Egidio Apeldoorn met donatie

Bij de viering van 80 jaar Hamer hebben we relaties gevraagd ons in plaats van bloemen en cadeaus een donatie te doen waarmee wij wensen van goede doelen in onze omgeving in vervulling kunnen doen gaan.

Zoals we al eerder berichtten hebben we onze buurman Casa Bonita blij gemaakt met een duofiets waarmee bewoners van het verzorgingstehuis met een begeleider veilig buiten kunnen gaan fietsen.

Ook hebben we, met de ingezamelde donaties, de Gemeenschap van Sant’Egidio  ondersteund bij hun goede werk. Hieronder hun verslag van wat ze met de gift hebben gedaan:

———————————————————————————————————————————–

Zeer dankbaar zijn wij als Gemeenschap van Sant’Egidio voor de grote gift die wij mochten ontvangen, die verzameld is voor het 80 jarig jubileum van Hamer.

Wij hebben het mogen besteden voor de Franciscustafel, waar in de pastorie elke maandag 40 tot 50 dak- en thuisloze medemensen een gratis maaltijd krijgen.
Met Kerstmis konden wij door deze gift extra uitpakken en onze gasten naast een kerstdiner trakteren op een persoonlijk kerstgeschenk.
Daarnaast hebben wij wat extra’s kunnen doen voor het Straatteam dat met de bakfiets elke vrijdagavond de stad in gaat om maaltijdsoep, koffie, warme chocolademelk en brood te brengen naar mensen die op straat leven. In deze wintermaanden konden wij deze mensen blij maken met handschoenen, sjaals, mutsen en slaapzakken om de kou te weerstaan.
Van het resterende bedrag gaan wij een Generatietuin inrichten en gereedschap aanschaffen voor de tuin bij de kledingbank in Zuid voor kinderen van de basisschool en ouderen uit de wijk. De kinderen kunnen van de ouderen leren hoe het is om je eigen worteltjes en sla te verbouwen. Ontmoeting staat hierbij centraal.

Hartelijk dank voor jullie steun aan ons werk voor de armen van onze stad.

Namens onze gasten aan de Tafel, de bakfiets en de Kledingbank,

Ronald Dashhorst

————————————————————————————————————————————-