fbpx

Hamer gaat nieuw tankenpark voor Croda Gouda installeren

nieuw tankenpark

Croda Nederland, gevestigd in Gouda, is een bedrijf dat oorspronkelijk uit Engeland komt. Op basis van natuurlijke oliƫn en vetten maakt Croda een breed scala aan halffabricaten voor de verf, verzorging, smeermiddelen en kunststofindustrie. Croda heeft vestigingen over de hele wereld, maar in Gouda bevindt zich de grootste productielocatie.

Drie nieuwe tanks

Voor de vestiging in Nederland gaat Hamer in augustus een nieuw tankenpark installeren. Onder dit project vallen twee locaties. Projectlocatie 1 heet OBL (Outside Battery Limit) en locatie 2 heet IBL (Inside Battery limit). Beide locaties hebben een eigen projectleider van Hamer. De twee projectlocaties Ā worden gekoppeld door een leidingbrug. Ā Op projectlocatie 1 komen in totaal drie nieuwe RVS tanks te staan, elk met een inhoud van 80 m3. Ā Voor de bereikbaarheid wordt langs de tanks een stalen leidingbrug en bordessen aangelegd. Hamer coƶrdineert het project en installeert de procesinstallatie.

prefab leidingwerk

Het leidingwerk wordt prefab bij Hamer in Apeldoorn gemaakt en wordt vervolgens op locatie bij Croda gemonteerd. Naderhand wordt het leidingwerk geĆÆsoleerd en van beplating voorzien. De isolatie zorgt dat de warmte in het leidingwerk behouden blijft en de beplating zorgt voor bescherming tegen weersinvloeden en zorgt daarnaast voor een nette afgewerkte uitstraling.

Tijdsduur

De werkzaamheden bestaan uit drie fases. De engineering duurt ongeveer 8 weken, vervolgens zijn wij gedurende 4 weken bezig met de prefab voorbereidingen. Tot slot wordt er op locatie slechts 8 weken gewerkt aan het installeren van de tanks en het leidingwerk. Het is een zeer kort tijdsbestek waarin de installatie op locatie plaatsvindt.

Bijzonder aan dit project is dat we in zeer korte termijn een volledige nieuw tankpark installeren. We hebben eerder dergelijke projecten uitgevoerd, het betrof destijds echter tankvervangingen.

3-dimensionaal engineeren

Van de projectlocatie is een 3D scan gemaakt. Doel hiervan is om de bestaande situatie zo goed mogelijk in beeld te brengen om zo optimaal te kunnen engineeren en voorbereiden.

Op basis hiervan wordt een Pointcloud geĆÆmporteerd in het 3D tekenprogramma Revit. De 3D scan wordt vertaald in een driedimensionale tekening zodat we weten waar de huidige installaties zich precies bevinden. Het werken met een Pointcloud is nog vrij bijzonder in Nederland. Ā Revit wordt inmiddels veel gebruikt maar de combinatie met een 3D-gescand bestand, pointcloud, wordt nog niet veel toegepast.

Een bijzonder project waarbij we Croda willen bedanken voor het gestelde vertrouwen.