fbpx

Hamer België realiseert nieuwe busstelplaats ‘Marly’ voor MIVB/STIB

Hamer België heeft voor de MIVB/STIB (de ‘Bussen van Brussel’) het turn-key tankinstallatie project voor de nieuwe busstelplaats ‘Marly’ gerealiseerd.

De uitdaging binnen dit project was de aanzienlijke afstand tussen de tankopslag en de tankstraten. Hiervoor werden in totaliteit 1250 meter dubbelwandige leidingen geplaatst, voorzien van continue lekdetectie. Een pompenskid  met de nodige automatisatie verzekert de vloeistoftransfert tussen tanks en tankstraten. Het ontwerp en de realisatie van dit stukje vakwerk werd in de werkplaatsen van Hamer België uitgevoerd.

4 dubbelwandige tanks

Alle dispensers worden gevoed via deze pompskid

Een totale ondergrondse brandstofopslag van 200m³ werd verdeeld over 4 dubbelwandige tanks. Naast de aanleg van de tanks, de vulinstallatie en de pompenskid, installeren wij ook twee tankstraten met eigen ontwikkelde diesel dispensers en AdBlue pompen. De ‘HTI’ dispensers zijn door Hamer België ontworpen om aan de klantspecifieke wensen omtrent ‘redundantie’ te kunnen voldoen. De uiterst stevige inox dispensers zijn bijvoorbeeld voorzien van dubbele meetinstallaties met hoogwaardige correctheid. Drukschokaccumulatoren zorgen voor afdoende bescherming van de installatie, en een sturingsinterface naar de pompsturing zorgt voor een energie efficiënte aansturing van de installatie.

Hectronic

Voor de automatische voertuigherkenning en bijhorende tankregistratie maakt MIVB gebruik van de Hectronic Petropoint tankautomaten. Dit systeem zorgt ervoor dat het product steeds automatisch aan het juiste recipiënt wordt gelinkt, en bewaakt tevens dat er enkel afname kan gebeuren wanneer het pistool zich continu in het juiste recipiënt bevindt. De continue bewaking en monitoring van de voorraad wordt via het Hectronic Optilevel niveaumanagementsysteem gerealiseerd. Combineer beide systemen en je hebt een zeer betrouwbaar controlesysteem op de vloeistoflogistiek.

‘Hamer systeem’

Ook het elektrisch bord met de nodige automatisatie werd door Hamer ontworpen en geïnstalleerd. Zodoende werkt de ganse installatie van A tot Z op autonome wijze via het ‘Hamer systeem’, tot en met de interfacing tussen de verschillende locaties van de installatie. Een maximale operationaliteit van de installatie, zelfs bij uitval van netwerken, blijft daarbij verzekerd.

Door dit turn-key  project zelf te ontwikkelen, staan we tevens zelf garant voor een hoogwaardige installatie die aan alle klanteisen voldoet. Onze opgebouwde ervaring bij soortgelijke installaties voor NMBS, De Lijn, Zaventem Airport, de havenbedrijven en andere grootverbruikers komt hier wederom mooi van toepassing.

Meer informatie over dit project?