fbpx

Foto’s en verslag open dag bij Hamer

Enthousiasme bij Hamer

‘U ziet er niet echt uit alsof u in groep 7 zit ‘ geeft Sonja aan bij de entree. Maar de meneer legt uit dat hij uit de buurt komt en graag een kijkje wil nemen bij Hamer. Uiteraard is hij meer dan welkom, net als alle kinderen die voor het gereedschap komen, alle opa’s en oma’s en ouders die zijn meegegaan.Maar óók alle collega’s van Hamer die met hun gezin komen kijken op deze open dag!

Bij binnenkomst wordt iedereen welkom geheten door Joyce en Sonja. Ze leggen uit dat er een route is uitgezet zodat je het hele bedrijf kunt zien en onderweg kun je een hoop dingen zelf doen. De dames vertellen aan iedereen dat er ook mooie prijzen gewonnen kunnen worden. Het enige wat je hiervoor moet doen is een originele foto van jezelf maken met iets of iemand van Hamer. Nog voordat men een stap op het Hamer terrein heeft gezet worden de eerste selfies gemaakt, vaak met hulp van ouders,broertjes en zusjes. (En dat levert hele leuke resultaten op. Kijk maar snel op www.facebook.com/Hamer1938 hier zie je al vele foto’s van onze bezoekers terug).

Als je bij Hamer door het leslokaal loopt zie je een hoop. CV-ketels, pompen en er wordt een demonstratie gegeven over een nieuwe manier van leidingwerk aan elkaar persen. Bo (11 jaar) geeft hier op een professionele manier uitleg over. En als Fons Jans (directeur) langs loopt zegt hij dan ook zonder blikken of blozen ‘Je kan nu al zeggen dat het een succes is’!

Mam, zijn we bij de Ikea?

Dan loop je als eerste door het magazijn van Hamer. Hier liggen al onze spullen en materialen op voorraad. De collega’s die hier werken geven uitgebreid uitleg over de rol die het magazijn speelt voor het gehele bedrijf. ‘Mam, zijn we bij de Ikea?’ Dat vroeg een van onze bezoekers zich af terwijl ze door het magazijn liepen. Dat is toch wel een groot compliment en misschien dat onze Hamer-blauwe kleur er een beetje aan bijdraagt.

Waarom hebben jullie zoveel DAF’s?

Als je uit het magazijn komt dan loop je tussen de vrachtwagens door naar onze garages. Hier bouwen we vrachtwagens op en wordt er gesleuteld aan auto’s. Dit is voor onze eigen auto’s maar ook voor klanten. ‘Waarom hebben jullie zoveel DAF’s?’ Deze kritische vraag zal je maar gesteld worden! Natuurlijk trekken de Dakar auto’s die dit jaar nog in Zuid Amerika geweest zijn voor de monsterrally heel veel aandacht. Er zijn ook enkele Dakar teamleden aanwezig om mooie verhalen te vertellen over alles wat ze hebben meegemaakt.

Alleen moertjes en boutjes?

Aan het einde van de route kan iedereen dan gereedschap ophalen voor in het gereedschapskistje. Daniël en Floortje vragen zich af of in de techniek werken alleen om moertjes en boutjes gaat? ‘Ik wil namelijk liever met cijfers werken’ geeft Daniël aan. Gelukkig is techniek een breed vak waar je terecht kunt met zeer verschillende kwaliteiten. Zo werken er bij Hamer techneuten, monteurs, projectleiders, administratieve medewerkers en helpdeskmedewerkers. Dus je zou kunnen stellen dat er voor iedereen wel werk is de techniek!