fbpx

Eerste bijeenkomst Shell Safety Day bij Hamer in Apeldoorn

Shell-Safety-Day

Nabeschouwing: Eerste bijeenkomst Shell Safety Day 4 juni 06:00 uur bij Hamer in Apeldoorn

Bij een complex van Shell op een industrieterrein in Moerdijk heeft zich gisteravond een explosie voorgedaan. De twee gewonden, die aanvankelijk vermist waren op het terrein, hebben lichte brandwonden opgelopen. Juist nu is stilstaan bij veiligheid van belang.

Samen met haar partners organiseert Shell al vele jaren een internationaal evenement: de Shell Safety Day. Dit is vannacht begonnen in Australië en zal eindigen in de Filipijnen. In Nederland is de aftrap bij Hamer in Apeldoorn gegeven. In totaal is het streven om 250.000 man vandaag wereldwijd stil te laten staan bij veiligheid.

De opkomst was goed te noemen. In totaal stonden ruim 130 man stil bij veiligheid. Er waren ook relaties aanwezig die veel samenwerken met Hamer en Shell.

Veiligheid loont. Fons Jans opende de Shell Safety Day door te benadrukken waarom voor Hamer veiligheid een grote rol speelt. Hij gaf aan dat onze opdrachtgevers dit eisen maar dat veiligheid ook zonder twijfel voorop staat bij de mensen van Hamer.  Dit werd nog eens benadrukt door een interview met Frits Wim van IJsseldijk en Ad van den Hoek, beide van Shell. 30% van de ongevallen gebeurt nog steeds bij de contractors. Ze benadrukten dat ‘de mannen van Hamer veiligheid in hun genen hebben’.  Dit interview is hier terug te zien:

Life Saving Rules. Peter van Leeuwenstijn (Artelia) ging in op de 12 life saving rules die ervoor moeten zorgen dat het doel, nul dodelijke slachtoffers wereldwijd, gehaald wordt.  Om deze boodschap kracht bij te zetten, heeft Shell een filmpje ontwikkeld. Deze is hier terug te zien:

Gouden Helm. Om te testen hoe het nu gesteld is met de kennis van de aanwezigen omtrent de life saving rules was er op het eind een stuk interactie. Diegene die de meeste kennis in huis had, heeft de ‘gouden helm’ uitgereikt gekregen. De ‘gouden helm’ zal intern bij Hamer een blijvertje zijn. De helm zal onderling doorgegeven gaan worden.

Foto’s van deze ochtend zijn gemaakt door Leroy van de Esschert, elektromonteur bij Hamer.