fbpx

Eerste 175 kW snellaadpalen open bij Shell de Slaag aan de A1

Bij Shell-tankstation De Slaag aan de A1 tussen Hilversum en Amersfoort zijn de eerste twee 175 kW snellaadpalen onder de luifel in gebruik genomen. De komende jaren krijgen 200 Shell-locaties in Nederland Shell Recharge oplaadpunten.

De ingebruikname van de twee snellaadpalen bij Shell De Slaag in Hoogland (U) vormt de start van de uitrol van een compleet netwerk van Shell Recharge oplaadpunten verspreid over Nederland. In februari maakte Shell bekend de komende jaren uit te breiden met 200 snellaadpalen. Alle laadpalen zouden een vermogen hebben van 150 kW; die bij Shell De Slaag bieden 175 kW. Elektrische auto’s kunnen hiermee hoog en droog onder de luifel van de tanklocatie tegelijkertijd binnen 15 minuten worden opgeladen, met stroom gewonnen uit duurzame energiebronnen. De laadpalen zijn geschikt voor alle volledig elektrische voertuigen met snellaadfunctie en hebben 2 standaardverbindingen: het gecombineerd laadsysteem (CSS) en Chademo.

Gratis koffie

Hamer uit Apeldoorn is verantwoordelijk voor de realisatie van de helft van de 200 snellaadpalen bij Shell-tankstations. Shell Recharge kost 35 eurocent per kWh en automobilisten kunnen tijdens het opladen gebruik maken van een gratis kop koffie uit de shop. Met Shell Recharge speelt de oliemaatschappij in op het snel toenemende aantal elektrische voertuigen in Nederland en de toegenomen vraag naar snelle oplaadmogelijkheden onderweg.

Bron: tankpro