fbpx

Eco-Runner Team Delft wint de Hydrogen Efficiency Challange 2021!

Hamer is al jaren trotse sponsor van het Eco-Runner Team. Het team bestaat uit 23 ambitieuze TU Delft studenten van verschillende expertises, die zich inzetten voor het ontwerp en de bouw van een waterstof-aangedreven stadsauto.

Op 11 juni deed het Eco-Runner Team mee met de Hydrogen Efficiency Challange 2021. Tijdens deze challange strijden verschillende teams voor de titel ā€˜meest efficiĆ«nte waterstof aangedreven stadsautoā€™. In vier attempts probeerden drie verschillende teams (Green Team Twente, Han Hydromotive en Eco-Runner Team Delft) de meest efficiĆ«nte rit te maken.

Trots kunnen we melden dat het Eco-Runner Team de challange heeft gewonnen met een efficiƫntiescore van 3396 km/kg waterstof! Deze score laat zien hoeveel kilometer de stadsauto op 1 kg waterstof heeft afgelegd. Een prachtig resultaat waarmee het team ook hun persoonlijke efficiƫntiescore van vorig jaar verbreekt.

De Eco-Runner XI rijdt op waterstof. Het team is er van overtuigd dat waterstof als schone energiedrager een grote impact kan maken op de energietransitie en specifiek op de mobiliteit. Hamer heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan en is continu op zoek naar duurzame oplossingen binnen haar activiteiten. Wij bouwen en onderhouden al jaren LNG stations, maar we zijn ook bezig met waterstof als energiedrager, daarom vinden wij het belangrijk om te investeren in projecten zoals de Eco-Runner.

Eco-Runner Team Delft gefeliciteerd met deze prestatie!