fbpx

De FOJA Groep bekroond tot Best Managed Company 2013

De FOJA Groep behoort  dit jaar tot een van de beste geleide bedrijven van het midden- en grootbedrijf van Nederland. Dat maakte Deloitte afgelopen week bekend. De kwalificatie maakt onderdeel uit van het ‘Best Managed Companies’ programma dat Deloitte in samenwerking met ING, VNO-NCW en TiasNimbas Business School organiseert.

De FOJA Groep doet dit jaar voor de eerste  keer mee en werd door de jury  geselecteerd tot de groep best geleide bedrijven. Hiervoor beoordeelde Deloitte de strategie, de bedrijfsvoering en de resultaten van de FOJA Groep. In totaal meldde zich dit jaar 156 bedrijven aan. De landelijke jury koos uiteindelijk de 70 ondernemingen die een jaar lang de titel ‘Best Managed Company’ mogen voeren.

De jury heeft feedback gegeven :

  • De onderneming scoort, zowel voor de huidige als de gewenste situatie, hoger dan de benchmark;
  • De onderneming scoort op nagenoeg alle succesfactoren die belangrijk zijn voor het verandervermogen van de organisatie hoog en boven de benchmark;
  • In continuïteit, ook in economisch slechte tijden, in staat om positieve resultaten te behalen op haar activiteiten;
  • Er is een goede rolverdeling en mix in competenties aangebracht in de leiding van de onderneming. Er is voldoende kritische tegenspraak georganiseerd;
  • Bedrijf heeft managementinformatie goed op orde;
  • Er zijn voorlopige cijfers 2012 beschikbaar, evenals een gedetailleerde begroting 2013;

Op 27 juni tijdens de Award Ceremony zal de winnaar bekend worden.  Wij zijn benieuwd! Voor meer informatie kijk op www.fojagroep.nl of  voor alle genomineerde bedrijven op de website van Deloitte.