fbpx

Brons voor Eco-Runner Team Delft en Vehicle Design award

Hamer sponsor van Eco-Runner team Delft

Afgelopen weekend heeft het Eco-Runner Team Delft, rijdend op waterstof, bij de Shell Eco-marathon in Londen de derde plaats behaald. Tevens sleepte ze de Vehicle Design award binnen. Hamer is sinds 3 jaar sponsor van dit team en steunt hun bijdrage aan de ontwikkeling op het gebied van waterstof én die van een duurzame toekomst!

‘’Wij, als sponsor, zijn er trots op dat dit innovatieve Nederlandse team 3e is geworden!‘’

Bij de Shell Eco-marathon heeft elk team de mogelijkheid om vier pogingen te rijden. Een poging is geldig bij het voltooien van tien ronden in 39 minuten, wat overeenkomt met 15,92 kilometer.

Resultaten Shell Eco-marathon

De derde plaats is een bitterzoete beloning. Het eerste resultaat voor het team was een veilig resultaat. Alle systemen stonden ingesteld op 1 ding: de race uitrijden. Dit gebeurde tijden de tweede poging. Het resultaat was 454 km/m3 waterstof, goed voor de tijdelijke derde positie.

Zondagochtend heeft een ander team de derde positie verovert, waardoor er druk stond op het team. De derde poging was een zeer sterk resultaat: 684 km/m3. Een verbetering van ruim 50%. Voor de laatste poging draaide Chief Powertrain Marten het vermogen van de fuel cell terug. Daarnaast zijn er nog een aantal andere kleine aanpassingen gemaakt. Helaas werd de chauffeur zwaar benadeeld door een langzaam rijdende auto toen hij uit een blinde bocht kwam. Omdat hij hard moest remmen gleed zijn achterwiel weg. Dit had een grote invloed op het resultaat: 630 km/m3.

Blijdschap

Tijdens de prijsuitreiking werd het team verblijd met de Vehicle Design award. Een prestigieuze off-track award welke ongeveer even zwaar telt als een eerste plek. Deze prijs heeft het team ontvangen voor een aantal zaken. Allereerst een strakke en georganiseerde teamstructuur. Daarnaast telde het ontwerp van de strak in elkaar gezette Ecorunner 8 mee en als laatste was de jury ook erg onder de indruk van het neutrale netwerk.

Zie hieronder een kort filmpje van de Ecorunner in actie.