fbpx

BBL-leerlingen hebben het naar hun zin bij Hamer

Bij Hamer werken op dit moment tien BBL-leerlingen. Zes van de tien volgen een opleiding in de elektrotechniek (niveau 2,3 en 4). Eén leert voor (vracht)automonteur en één voor logistiek teamleider. Allemaal gaan ze 1 dag per week naar school en doen de overige 4 dagen bij ons praktijkkennis op. Op dit moment bestaat onze groep BBL’ers uit 9 mannen en één vrouw.

Wij vinden het belangrijk dat de leerlingen een fijne, leerzame leerplek hebben. Het inzetten van stagiaires heeft voor beide partijen voordelen. Om een vinger aan de pols te houden vragen we zo nu en dan leerlingen naar hun ervaringen bij Hamer. Hieronder een paar resultaten:

  • Alle leerlingen vinden dat het werk dat ze bij ons doen, goed aansluit op de opleiding die ze volgen. Soms is er wat tijd en overleg nodig voor ze op de, voor hen juiste leerplek zitten, maar over het algemeen zijn we daar snel uit.
  • Alle studenten zijn het er over eens dat ze in de praktijk heel veel dingen leren die ze op school niet leren.
  • 50% van de leerlingen geeft aan dat ze na de opleiding die ze nu volgen nog een vervolgopleiding willen gaan doen.
  • Al onze leerlingen focussen nu eerst op het behalen van hun diploma en hopen daarna op een vaste aanstelling bij Hamer.

Start praktijkbegeleider
Na de bouwvak start bij ons een praktijkbegeleider, die er alles aan gaat doen om ons nieuwe talent te laten groeien en bloeien. Hij gaat zich gericht bezighouden met de intensieve begeleiding van aankomend vaktalent en inwerktrajecten.

Op een enkeling na, denken de leerlingen die nu bij Hamer een vak leren dat een praktijkbegeleider bijzonder nuttig is. Sowieso voor de contacten met school en vragen over de leerstof, maar ook voor het op niveau brengen van hun kennis en helpen plannen van werk- en schoolopdrachten.

Doorgroeimogelijkheden en collegiale sfeer
Al onze BBL-leerlingen hebben het naar hun zin bij Hamer en zijn het er over eens dat Hamer een groot bedrijf is waar ze veel kunnen leren en waar ruim voldoende doorgroeimogelijkheden zijn. Ook waarderen ze de collegiale sfeer.

Wij zijn blij dat veel technische BBL-leerlingen voor het praktische deel van hun opleiding voor Hamer kiezen. Om nog meer leerlingen te kunnen plaatsen en begeleiden, start na de bouwvak onze praktijkbegeleider. Hij gaat zich volledig richten op het begeleiden van jong technisch talent!