fbpx

Apeldoornse techniekbedrijven bundelen krachten in zoektocht naar nieuw personeel

apeldoornse techniekbedrijven bundelen krachten in zoektocht naar nieuw personeel

Aan technici uit het hele land laten zien dat Apeldoorn een interessant werk- én leefgebied is, zodat ze hier komen wonen en werken. Dat is het doel van een grootse online campagne die vier Apeldoornse techniekbedrijven samen met citymarketingorganisatie Apeldoorn Marketing hebben opgezet.

De vier deelnemende bedrijven zijn Remeha, Kiwa, Hollander Techniek en Hamer: innovatieve Apeldoornse bedrijven die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben. Met de recruitmentcampagne hebben ze één gezamenlijke missie: nieuw personeel werven voor hun openstaande vacatures.

Mooie manier om extra kandidaten te werven

“Een passie voor techniek is belangrijker dan de juiste opleiding. In ons opleidingscentrum bieden we daarom iedereen de kans zich verder te ontwikkelen. Hollander Techniek staat voor verbindingen maken, dus deze gezamenlijke campagne past helemaal in ons straatje”, legt Theo Burghout van Hollander Techniek uit. Anne Weiland van Kiwa vult aan: “Het werven van goede technici is best lastig. Bij Kiwa willen we ons onderscheiden op het gebied van ontwikkeling van ons personeel, zodat zij steeds verder komen. Maar daarnaast vinden we de juiste work life balance heel erg belangrijk. Daar speelt deze campagne goed op in.” De recruitmentcampagne maakt onderdeel uit van het grotere project ‘professionals werven voor Apeldoorn’ van Apeldoorn Marketing.

Werken én wonen in Apeldoorn

In de online campagne laten medewerkers van de deelnemende bedrijven zien hoe het is om in Apeldoorn te werken. Ook geven zij een inkijkje in hun privéleven en laten op die manier zien wat Apeldoorn nog meer te bieden heeft. Op deze manier hopen we hoogopgeleide professionals te verleiden om zich met hun gezin in Apeldoorn te settelen”, vertelt Ilse Harmelink, directeur van Apeldoorn Marketing.

Apeldoorn staat bekend als banenmotor van de regio: er is volop werk voor mensen met een mbo- hbo of universitaire opleiding. Per 10.000 inwoners zijn er gemiddeld 930 banen. Landelijk zijn dat er 721 per 10.000 inwoners. Naast techniek komen binnenkort ook de IT- en zorgsector aan de beurt met een campagne.

Bron: Gewoon in Apeldoorn