fbpx

24 Brandstofinstallaties voor noodstroomvoorziening datacenter Edge Connect

MTU Onsite Energy levert de noodstroomvoorziening voor datacentrum Edge Connect in Amsterdam (Schiphol Rijk) dat bezig is zijn datacapaciteit te vergroten. Wij zijn door MTU als onderaannemer ingeschakeld voor het leveren van 24 brandstofinstallaties. Deze worden door ons ontworpen, gebouwd en geleverd. Dit is een vervolgproject, in november 2016 hebben wij ook al 24 brandstofinstallaties voor dit project geleverd.

Prefab opbouwen
De brandstofsystemen worden zo veel mogelijk in onze prefab-hal in Apeldoorn opgebouwd en bestaan uit de volgende onderdelen: een dagtank van 1.500 liter, een brandstof conditioneringssysteem en het bijbehorende leidingwerk. Zodra de brandstofinstallaties gereed zijn worden ze bij Intertech in vierentwintig 40 Ft. containers geplaatst en voorzien van een noodstroomaggregaat (NSA). Per container wordt er een dagtank aangesloten op de NSA, zodat de aggregaat daar de brandstof uit zuigt. De dagtank wordt via een hoog-/laag niveauschakeling gevuld vanuit een bulktank. Deze bulktank van 20.000 liter, komt onder de container te staan.

Dieselconditioneringssysteem
Elke brandstoftank wordt voorzien van een dieselconditioneringssysteem dat stilstaande diesel voorkomt. Met een tijdsinterval wordt de diesel in de bulktank rondgepompt en gefilterd.
Dit systeem verwijdert water en voorkomt verontreiniging van de brandstof. Zo is de kwaliteit van de brandstof altijd gewaarborgd.
In week 15 zal de eerste fase van deze klus, de eerste 12 containers, gereed zijn.