fbpx

1.000 zonnepanelen op onze daken

Na een aantal adviesgesprekken met Beter Duurzaam uit Apeldoorn hebben wij opdracht gegeven om begin volgend jaar 1.000 zonnepanelen te plaatsen op onze panden met een opwekcapaciteit van ca. 250.000 kWh per jaar. We kiezen voor zonnepanelen om bij te dragen aan verbetering van ons leefmilieu en natuurlijk ook omdat we met het opwekken van zonnestroom op termijn geld besparen op onze energierekening.

In overleg met Beter Duurzaam kiezen we voor een systeem met optimizers om een optimaal rendement te krijgen. Op welk dak of welke daken de zonnepanelen geplaatst zullen worden, beslissen we de komende periode.

Belangrijk

Duurzaamheid en duurzame techniek zijn belangrijke onderdelen binnen onze bedrijfsvoering. Naast de zonnepanelen is op ons bedrijf alle verlichting vervangen door ledverlichting en zijn op sommige afdelingen warmtepompsystemen geplaatst voor de regeling van het binnenklimaat.

Ook testen wij nieuwe producten om te kijken wat we hiermee in toekomst kunnen en om ervaringen te delen. Zo zijn wij vrij snel gaan rijden met PPO olie en met CNG auto’s. Zeer recent hebben we gekozen voor een Volvo vrachtwagen in Hybride uitvoering en we voeren tests uit met HVO brandstof.