fbpx

Maak kennis met Yorick, Projectleider Sprinklertechniek

Yorick van Dijk

Yorick is sinds 2018 in dienst bij Hamer. Hij startte als werkvoorbereider en is nu projectleider voor de discipline brandveiligheid. Hiervoor is Yorick ook nog een tijdje werkzaam geweest als Service & Onderhoudscoördinator voor deze discipline.

Welke opleiding(en) heb je gevolgd?

Ik heb de opleiding Mechatronica Engineering gevolgd. Dit is een opleiding die de richtingen elektrotechniek en werktuigbouwkunde met elkaar combineert. Ik kwam er echter al snel achter dat ik het regelen, verbeteren en aansturen leuker vond. Daarom heb ik aanvullend de opleiding Technische Bedrijfskunde aan de HAN gevolgd.

Toen ik bij Hamer bij brandveiligheid begon had ik hier geen ervaring in. Door de ruime kennis binnen Hamer en het volgen van de cursussen Aankomend Sprinklertechnicus (Sprinkler 1) en Sprinklertechnicus (Sprinkler 2) heb ik de sprinklerwereld ontdekt en me de kennis eigen gemaakt.

Hoe blijf je up-to-date?

Door het volgen van trainingen en veel met collega’s overleggen en ervaringen delen.

Wat vind je leuk en uitdagend bij Hamer?

Hamer is een echt familiebedrijf met enorm veel mogelijkheden. Je hebt veel vrijheid en wordt aan alle kanten ondersteund. Samen maken we het verschil en maken we mooie installaties.
Geen dag is hetzelfde!

Kan je iets vertellen over je afdeling?

We hebben een hecht en jong team. De sfeer is informeel en we staan altijd voor elkaar klaar. Iedereen is betrokken en naast serieus zijn is er altijd ruimte voor een grapje op zijn tijd. We gaan ook regelmatig even lunchen met z’n allen buiten de deur.

Waar werk je op dit moment aan?

Ik werk op dit moment aan diverse projecten. Van een groot nieuwbouw warehouse voor automaterialen tot aan modificaties van bestaande installaties. Door de afwisseling van projecten, opdrachtgevers en soorten installaties blijf je scherp en blijft het werk uitdagend. Geen dag is hetzelfde!

Wat zijn jouw belangrijkste competenties die je nodig hebt?

Flexibel zijn is denk ik wel de belangrijkste competentie. Je moet veel schakelen tussen diverse projecten en opdrachtgevers.

Is er iets wat veel mensen niet weten over jouw functie?

Veel mensen denken dat projectleiders alleen wat mailtjes versturen is en dat de mensen buiten al het werk doen. Er komt echter veel meer bij kijken: planning opstellen, facturatie, vergaderingen bijwonen, materialen inkopen, mensen inplannen enz. Je bent van A tot Z verantwoordelijk en een groot deel hiervan is ‘achter de schermen’. Helaas ziet niet iedereen dit, maar het is allemaal wel nodig!

Waarom zou iemand als projectleider bij ons moeten komen werken?

Als je van afwisseling houdt, graag uitdagingen aan gaat én samen mooie toffe projecten wil maken dan zal ik zeker bij Hamer solliciteren. En zoals ik al zei bij Hamer heb ik de kans gekregen om mij verder te ontwikkelen en deze mooie stappen te maken. En komt die weer…. Geen dag is hetzelfde! 😉

Net als Yorick ook werken bij Hamer?

Klik hier voor al onze vacatures

Yorick van Dijk