fbpx

Maak kennis met Twan, Functioneel Applicatiebeheerder!

Twan werkt sinds 2023 bij Hamer, eerst als bijbaan en nu brengt hij ook zijn afstudeerperiode bij Hamer door. Als alles volgens plan verloopt is hij komende zomer klaar met zijn studie. Hij volgt de studie Technische Bedrijfskunde en werkt dus naast zijn studie een aantal dagen per week bij Hamer.

Wat is je huidige functie?

Sinds oktober 2023 ben ik werkzaam als Functioneel Applicatiebeheerder. Binnen dit team werk ik samen met mijn collega’s voor het optimaliseren van de bedrijfsprocessen bij Hamer, met speciale aandacht voor de 4PS toepassingen.

Hoewel alles momenteel soepel verloopt, streven we altijd naar ruimte te voor verbeteringen. Onze rol omvat het onderzoeken van processen om ze te optimaliseren. We stellen handleidingen op en verzorgen trainingen voor het personeel, zodat zij hun taken nog effectiever kunnen uitvoeren.

Daarnaast fungeren wij als het eerste aanspreekpunt voor vragen met betrekking tot het ERP-systeem. We controleren of medewerkers het systeem op de juiste manier gebruiken en sturen bij als er fouten optreden. Onze taak is dus niet alleen het identificeren van optimalisatiemogelijkheden, maar ook het ondersteunen van collega’s en zorgen dat het ERP-systeem effectief wordt ingezet.

Hoe ben je bij Hamer terecht gekomen?

In maart 2023 ben ik via Jans Uitzendbureau bij Hamer beland. Na een halfjaar in het buitenland te hebben gewoond, zocht ik naar een leuk bijbaantje naast mijn studie. In eerste instantie solliciteerde ik voor een andere functie, maar die bleek al vergeven te zijn. Toen werd ik gebeld met de vraag of ze mijn CV mochten doorsturen naar Hamer, omdat ze daar misschien nog wel een passende functie voor me hadden. Diezelfde middag werd ik al teruggebeld en de week daarop kon ik beginnen bij Hamer als Allround Medewerker binnendienst.

Hoe blijf je up-to-date?

Mijn huidige functie vereist voortdurende betrokkenheid bij de bedrijfsprocessen in de gehele FOJA Groep. Dit betekent dat ik bijna dagelijks nieuwe kennis opdoe. Bovendien onderhoud ik nauw contact met mijn collega’s en ondersteunen elkaar wanneer nodig.

Wat vind je leuk en uitdagend bij Hamer?

Wat ik bij Hamer waardeer, is dat je nog steeds duidelijk merkt dat het een familiebedrijf is. Afgezien van het feit dat je gemakkelijk met iedereen contact kunt leggen, zie je ook in kleine gebaren dat het personeel gewaardeerd wordt. Afgelopen winter stond er bijvoorbeeld een oliebollenkraam op het terrein, waar iedereen een zak met verse oliebollen voor thuis kon ophalen. Zulke dingen zijn weliswaar niet noodzakelijk, maar het feit dat ze plaatsvinden maakt het extra leuk.

Bovendien spreekt het mij persoonlijk aan dat Hamer een sterk technisch bedrijf is dat voortdurend meegaat met de nieuwste ontwikkelingen. Hierdoor krijg je steeds weer de kans om nieuwe dingen te leren, wat ik als zeer positief ervaar.

Kan je iets vertellen over je afdeling?

Mijn werkplek is gevestigd op de serviceafdeling, ondanks dat mijn functie betrekking heeft op de gehele FOJA Groep. Ik vind het hier zeer aangenaam werken en ervaar de omgeving als gezellig, waar ook ruimte is voor informele gesprekken. Ik zou Hamer zeker aanbevelen als werkplek. Naast de aangename werksfeer biedt Hamer ook volop mogelijkheden voor voortdurende persoonlijke ontwikkeling en groei binnen de organisatie.

Waar werk je op dit moment aan/hoe ziet je dag eruit?

Elke dag is uniek in mijn functie, waarin ik voortdurend bezig ben met kleine projecten. Vaak ben ik bezig met het uitzoeken en testen van verschillende zaken. Soms kan dit behoorlijk frustrerend zijn, omdat ogenschijnlijk eenvoudige taken ineens veel tijd kunnen kosten vanwege kleine configuratiefouten. Bovendien krijg ik tussendoor regelmatig vragen van collega’s die probeer ik snel op te lossen zodat ze weer verder kunnen met hun werk.

Wat zijn jouw belangrijkste competenties die je nodig hebt?

Flexibiliteit is van groot belang in mijn functie, aangezien er regelmatig onverwachte zaken opkomen. Daarnaast is het handig om enige affiniteit met ICT te hebben, aangezien ik gedurende de hele dag bezig ben met het ERP-systeem.

Is er iets wat veel mensen niet weten over jouw functie?

Veel mensen realiseren zich mogelijk niet hoe complex en uitgebreid het ERP-systeem bij de FOJA Groep is en welke mogelijkheden het nog meer voor ons in petto heeft, die we op dit moment wellicht nog niet volledig benutten. Hierdoor is er de komende jaren nog veel ruimte voor optimalisatie.

Waarom zou iemand als Functioneel Applicatiebeheerder bij ons moeten komen werken?

Deze functie zou goed bij je kunnen passen als je graag werk hebt waar geen dag hetzelfde is, je de vrijheid hebt om je eigen dag in te delen, en het leuk vindt om voortdurend dingen uit te zoeken en uit te werken.

Klik hier voor al onze vacatures