fbpx

Maak kennis met Remon, hij vertelt je meer over zijn werkzaamheden als Werkvoorbereider Elektrotechniek bij Hamer

Remon van Zuuk

Remon is ruim 20 jaar werkzaam bij Hamer waarvan het grootste gedeelte als Werkvoorbereider Elektrotechniek. Voordat hij bij Hamer in dienst kwam werkte hij als Monteur E-installaties. Bij Hamer is hij begonnen als Calculator Elektrotechniek en na vier jaar in deze functie heeft hij de overstap gemaakt naar Werkvoorbereider Elektrotechniek. Hij is ook nog een tijdje (assistent) projectleider geweest maar achteraf bleek dit een functie te zijn die niet bij hem paste.

Welke opleiding(en) heb je gevolgd?

Ik ben begonnen op de LTS en heb deze succesvol afgerond. Vervolgens heb ik de tweejarige opleiding KMBO- monteursopleiding gevolgd. Hierna ben ik gaan werken en leren en heb ik mijn diploma Eerste Monteur Elektrotechniek gehaald. Om mij nog verder te verdiepen heb ik de avondopleiding TSI technische sterkstroom installaties (vergelijkbaar met MTS) gedaan en afgerond.

Verder volg ik regelmatig cursussen die op dat moment aansluiten bij mijn functie. Bijvoorbeeld een cursus voor brandmeldinstallaties en noodverlichting.

Hoe blijf je up-to-date?

Door veel met mijn collega’s te overleggen. Ook zoek ik regelmatig op het internet naar interessante artikelen die gaan over mijn vakgebied en indien nodig volg ik een cursus.

Wat vind je leuk en uitdagend bij Hamer?

De diversiteit van de werkzaamheden. Geen dag is hetzelfde. Ook vind ik de informele werksfeer bij Hamer prettig.

Kan je iets vertellen over je afdeling?

We hebben een leuk en gezellig team. We werken hard maar staan ook altijd voor elkaar klaar. Als iemand bijvoorbeeld 12,5 jaar in dienst is vinden we het leuk om een kleine attentie te verzorgen en zijn/haar werkplek te versieren met een grappige/gekke foto van de betreffende collega erbij.

Waar werk je op dit moment aan?

Op dit moment werk ik veel voor NorthC Eindhoven, KPN en Equinix. Bij alle drie gaat het om datacenterlocaties. Bij KPN en Equinix gaat het om voornamelijk aanpassingen van diverse installaties in het pand en voor NorthC gaan we een compleet nieuw datacenter bouwen. Een van de grootste opdrachten voor Hamer tot nu toe.

Wat zijn jouw belangrijkste competenties die je nodig hebt?

Als werkvoorbereider moet je flexibel zijn en goed kunnen communiceren en organiseren. Het is ook handig als je een beetje tegen stress kan want planningen lopen nooit zoals je het van tevoren bedenkt. Daarnaast is het ook fijn als je snel kan schakelen en collegiaal bent want samen kom je verder.

Is er iets wat veel mensen niet weten over jouw functie?

Er zijn veel randzaken die niet direct met de uitvoering van een project te maken hebben maar wel geregeld moeten worden. Bij datacenters zijn bijvoorbeeld vaak werkvergunningen nodig om als monteur binnen te komen. Dit vraag ik dan voor ze aan.

Waarom zou iemand als werkvoorbereider bij ons moeten komen werken?

Als je van afwisselend werkt houdt, veel vrijheid in je werk wilt en een goede balans tussen werk en ontspannen belangrijk vindt, dan is werken bij Hamer ook iets voor jou! We hebben fijne collega’s en een leuk team. Geen dag is hetzelfde!

Net als Remon ook werken bij Hamer?

Klik hier voor al onze vacatures

Remon van Zuuk