fbpx

Maak kennis met Peter, Werkvoorbereider HVAC

Peter weijenberg

Peter is al ruim 35 jaar bij Hamer in dienst. Hij is begonnen in het magazijn, toen naar de afdeling inkoop en inmiddels is hij werkvoorbereider HVAC.

Kan je ons wat meer vertellen over je loopbaan bij Hamer?

Toen ik 35 jaar geleden bij Hamer begon ben ik als medewerker magazijn gestart. Na 12 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en werd ik benaderd of ik niet de overstap wilde maken naar de afdeling Inkoop. Dat zag ik wel zitten. Na ruim 18 jaar op de inkoopafdeling was ik weer toe aan iets nieuws en ik wilde eigenlijk wat meer de techniek in. Gelukkig was dat mogelijk en zo werk ik alweer vijf jaar als werkvoorbereider HVAC bij Hamer.

Hoe blijf je up-to-date?

Ik heb veel verschillende cursussen gevolgd die op dat moment nodig waren voor mijn functie. Zo heb ik mijn heftruckcertificaat en VCA-Vol, maar ook mijn NEVI-medewerker inkoop & logistiek diploma heb ik behaald. De meest recente cursus die ik heb gevolgd is Isometrische tekeningen lezen. Daarnaast ben ik voorzitter van de Ondernemingsraad. Hiervoor heb ik o.a. de cursus Wet op Ondernemingsraden (WOR)  gevolgd.

Naast deze opleidingen en cursussen probeer ik beurzen te bezoeken, ga ik naar de projectlocatie en spar ik veel met mijn collega’s. Ook zit ik wel eens met een vertegenwoordiger om tafel die mij informeert over de laatste trends op het gebied van HVAC. Doordat ik in het magazijn heb gewerkt en bij inkoop heb gezeten weet ik veel van de verschillende soorten materialen. Hierdoor ben ik vaak een vraagbaak voor collega’s. Op die manier leren we ook weer van elkaar.

Wat vind je leuk en uitdagend bij Hamer?

Ik ga altijd met veel plezier naar mijn werk. Het werk is uitdagend en geen dag is hetzelfde. We hebben veel verschillende projecten en er is veel kennis. Mocht er toch een keer onverhoopt een probleem zijn dan lossen we het altijd op. En als we natuurlijk met het hele team weer een project hebben opgeleverd aan de klant geeft dat ook een goed gevoel.

Kan je iets vertellen over je afdeling?

We hebben een sprankelend team met veel kennis. Jong en oud door elkaar. We proberen ook met enige regelmaat wat leuks met elkaar te gaan doen. Zo zijn we laatst met een deel van het team naar Groningen geweest. We gingen eerst bowlen en daarna gezellig de kroeg in.

Waar werk je op dit moment aan?

Ik heb veel verschillende projecten lopen. Het datacenter voor NorthC is op dit moment wel het grootste project waar ik aan werk. Maar ook McDonalds Zwolle is een uitdagende klus. Elke maandag verwerk ik de inkooporders voor de onderaannemers. Niet de leukste klus, maar ook dat hoort erbij.

Wat zijn jouw belangrijkste competenties die je nodig hebt?

Je moet goed kunnen communiceren en overzicht houden. Doordat er veel projecten door elkaar heen lopen is het soms best chaotisch. Daarnaast vind ik het zelf handig dat ik door mijn verleden in het magazijn en bij inkoop veel materiaalkennis heb en daardoor tot verschillende oplossingen kan komen.

Is er iets wat veel mensen niet weten over jouw functie? 

Wat veel mensen niet beseffen is dat er veel veiligheidsregels zijn. En, hoewel dat niet altijd handig is, is het maar goed ook! Want je werkt met brandbare stoffen en elektriciteit. Niet iedereen mag alle werkzaamheden uitvoeren, voor sommige dingen moet je bevoegd zijn zoals ijken en verzegelen.

Waarom zou iemand als Werkvoorbereider bij ons moeten komen werken?

Als je van uitdaging houdt is werken bij Hamer wel wat voor jou! Geen dag is hetzelfde en we werken altijd aan mooie en verschillende projecten, van utiliteit tot datacenters, en van tankstations tot restaurants. En Hamer is natuurlijk een prachtig bedrijf!!

Net als Peter ook werken bij Hamer?

Klik hier voor al onze vacatures

Foto: Peter bij een aantal buizen die hij heeft bestelt voor het NorthC project

Peter WeijenbergPeter Weijenberg