fbpx

Maak kennis met Gerben, Technisch Specialist Brandstoftechniek!

Gerben is sinds 4 juni 2012 in dienst bij Hamer. Hij startte bij Hamer als hulpmonteur op de afdeling Pomp/Tank met het aanleggen van ondergrondse tankinstallaties. Al vrij snel begon Hamer met het aanleggen van LNG-stations en ging Gerben mee naar deze projecten. Zo kon hij zich ontwikkelen en doorgroeien naar Voorman Brandstoftechniek. Inmiddels mag hij zichzelf Technisch Specialist Brandstoffen noemen.

Welke opleiding(en) heb je gevolgd?

Ik kwam van school met een bouw/timmer diploma op zak en ben toen de standbouw ingegaan. Hier ben ik 9 jaar werkzaam in geweest. In de standbouw ben je veel van huis en werk je onregelmatig, na 9 jaar was ik wel toe aan meer stabiliteit. Ik ging op zoek naar iets anders en kwam bij Hamer terecht. Ik heb bij Hamer veel cursussen gevolgd zoals ondergrondse-/bovengrondse tankinstallaties, herbeoordelen van bovengrondse stalen- en kunststoftanks en verschillende veiligheidscursussen. Daarnaast heb ik ook bij de Varpro een opleiding gevolgd. De laatste opleiding die ik succesvol heb afgerond is de hbo-opleiding Projectmanagement want mijn doel is om door te groeien naar projectleider.

Hoe blijf je up-to-date?

Door het volgen van verschillende cursussen maar ook door het werk zelf.

Wat vind je leuk en uitdagend bij Hamer?

Doordat Hamer een groot bedrijf is, is er veel mogelijk wat betreft doorgroei. Maar ook als je binnen een bepaalde expertise niet helemaal op je plek zit wordt er gekeken wat er nog meer mogelijk is. De sfeer van een familiebedrijf vind ik erg fijn. Ons kent ons en doe maar normaal dan doe je al gek genoeg past echt bij Hamer.

Kan je iets vertellen over je afdeling?

Ik ben veel onderweg en werk vaak alleen. De werksfeer op onze afdeling is goed, er is voldoende uitdaging en er zijn goede doorgroeimogelijkheden maar je moet wel zelf de kansen pakken. Ook de bedrijfsfeesten zijn altijd gezellig en goed georganiseerd. Als laatste vind ik de secundaire arbeidsvoorwaarden ook goed.

Waar werk je op dit moment aan?

Op dit moment houd ik mij vooral bezig met het beoordelen van brandstof- en tankinstallaties, ik doe productanalyses en neem monsters bij tanks. Ook begeleid ik tankkeuringen van allerlei brandstofinstallaties voor bijvoorbeeld datacenters en tankstations, ondergronds en bovengronds. Daarnaast maak ik ook mijn eigen rapportages van mijn bevindingen. Deze koppel ik terug naar de projectleider. Hij of zij communiceert dit weer naar de klant en zet waar nodig vervolgacties uit.

Wat zijn de belangrijkste competenties die je nodig hebt?

Initiatief nemen en zelfstandig werken. In mijn functie ben ik regelmatig alleen op pad dus je moet jezelf goed kunnen redden. Je moet ook leergierig zijn en soms ook gewoon iets doen.

Is er iets wat veel mensen niet weten over jouw werk? 

Veel mensen denken dat ik vrachtwagenchauffeur ben en alleen maar in de cabine zit, maar dat is zeker niet waar! Ik ben naast vrachtwagenchauffeur ook technisch specialist en moet dus ook technische vraagstukken oplossen, monsters nemen bij bijvoorbeeld brandstofinstallaties en installaties beoordelen.

Waarom zou iemand als Technisch Specialist bij ons moeten komen werken?

Door de prettige werksfeer en de uitdaging in het werk! Zoek je uitdaging en wil je je zelf ontwikkelen kom dan bij Hamer werken.

Net als Gerben ook werken bij Hamer?

Klik hier voor al onze vacatures