fbpx

Maak kennis met Erwin, hij is bezig met de overstap naar Voorman Sprinklertechniek!

Erwin is sinds februari 2016 in dienst bij Hamer. Hij is begonnen als Hulpmonteur in de prefabhal en inmiddels is hij bezig met de overstap naar Voorman Sprinklertechniek.

Kan je ons wat meer vertellen over je loopbaan bij Hamer?

Ik heb de koksopleiding gevolgd en met succes afgerond, maar door de crisis ging ik op zoek naar iets anders. Ik kwam in contact met Sandra (Werving & Selectie) en kon aan de slag als hulpmonteur in de prefabhal. Na drie jaar in deze functie te hebben gewerkt was ik toe aan een nieuwe uitdaging.  Gelukkig kon dat binnen Hamer. Van de prefabhal ging ik naar de sprinklerafdeling. Hier ging ik mee naar verschillende projecten en volgde verschillende cursussen zoals VCA en Monteur Sprinklertechniek. Hierdoor kon ik doorgroeien en maakte ik de stap naar Monteur Sprinklertechniek.

Afgelopen zomer viel er door omstandigheden een voorman uit die gepland stond voor een project waarbij er twee nieuwe sprinklerpompen in een bestaande pompenkamer geplaatst moesten worden. Geen eenvoudige klus en zeker geen klus waar je normaal gesproken mee zou beginnen als voorman, maar ik heb de stoute schoenen aangetrokken en aangegeven dat ik wel de stap wilde maken van monteur naar voorman.

Waar werk je op dit moment aan?

In overleg met de projectleider ben ik gestart met dit project; sprinklerpompkamer. Het is mijn eerste project als voorman en een leuke en uitdagende klus. We hebben gelukkig, in samenspraak met de opdrachtgever, iets meer tijd gekregen zodat ik voldoende tijd heb om de klus goed uit te voeren en af te ronden. Op deze manier kan ik goed in mijn nieuwe functie groeien. Vooralsnog gaat het allemaal erg goed en lopen we op schema!

Hoe blijf je up-to-date?

Door het volgen van verschillende cursussen maar ook door het werk zelf.  We leren van elkaar en proberen samen naar een hoger niveau te komen Elk project is weer anders en daar leren we ook van. Hamer is een gecertificeerd sprinklerinstallateur en daarbij hoort ook training en opleiding voor medewerkers bij, daarom volgen we ook regelmatig vakgerelateerde cursussen. Naast de vakcursussen moet ik, doordat voorman weer een functie hoger is, mijn BHV halen en ben ik ook bezig met het halen van mijn VCA Vol en groot rijbewijs.

Wat vind je leuk en uitdagend bij Hamer?

Hamer pakt alles aan en er is veel mogelijk. Als je zelf initiatief toont zijn er volop kansen.

Kan je iets vertellen over je afdeling?

We hebben een relatief jonge afdeling met echte doorpakkers. We werken hard en staan voor elkaar klaar. Doordat we een klein team hebben met korte lijnen kunnen we snel schakelen.

Wat zijn de belangrijkste competenties die je nodig hebt?

Flexibel zijn, geen dag is hetzelfde! Er is een planning waar we ons zo goed mogelijk aan houden. Toch kan het voorkomen dat, door bijvoorbeeld het weer, hijswerkzaamheden niet door kunnen gaan. Je moet dan snel en goed kunnen schakelen.

Is er iets wat veel mensen niet weten over jouw werk?

Haha, meestal halen we een keer in de maand een nat pak doordat er nog ergens water in een sprinklerleiding zit. Dit is nooit helemaal te voorkomen. Sprinklerinstallaties zijn complexe installaties. Elke situatie is anders en vraagt om maatwerk. Zo heb je in een datacenter een andere installatie dan bijvoorbeeld in een koelcel. Ook gaan niet, zoals veel mensen denken, alle sprinklers in een gebouw tegelijk af als het brandalarm af gaat. Dat gebeurt alleen in films 😉 Er wordt goed over nagedacht, en er gaat een behoorlijke engineering aan vooraf.

Waarom zou iemand als Voorman Sprinkler bij ons moeten komen werken?

Als je graag zelfstandig wil en kan werken is werken bij Hamer misschien wel wat voor jou! De sfeer is erg prettig. Iedereen staat voor elkaar klaar en we doen het echt samen.

Net als Erwin ook werken bij Hamer?

Klik hier voor al onze vacatures