fbpx

Maak kennis met Bas, Servicemonteur Brandstof!

Bas Konijnenberg Servicemonteur Brandstof

Bas is sinds 9 mei 2016 in dienst bij Hamer. Hij is begonnen als hulpmonteur en inmiddels is hij Servicemonteur Brandstof.

Welke opleiding(en) heb je gevolgd?

Ik heb mbo Intern Tranpsport Techniek gedaan. Dit is een (monteur)opleiding waarin je veel verschillende dingen leert over elektronica, hydrauliek, pneumatiek en brandstofmotoren.

Hoe blijf je up-to-date?

Door het volgen van cursussen die intern worden aangeboden, door het zelf te doen en ik leer elke dag weer van mijn collega’s. Ook volg ik zo nu en dan een externe cursus. De laatste cursus was voor service en onderhoud aan Tokheim pompen.

Wat vind je leuk en uitdagend bij Hamer?

De grote mate van collegialiteit en afwisseling. Per dag doe ik 5 a 6 serviceklussen en daar zitten altijd wel 1 of 2 echte uitdagingen tussen. Mijn collega’s staan altijd voor me klaar inclusief onze directeur Fons Jans. Zo had ik een keer een storing om 3 uur s ‘nachts. Daar had ik hout voor nodig want er was ingebroken. Fons gebeld en hij kwam direct. Hij heeft zelfs nog een kapot lampje in mijn bus vervangen. Dit soort dingen waardeer ik!

Kan je iets vertellen over je afdeling?

Ik werk op de afdeling Service & Onderhoud. Als servicemonteur bij Hamer maak je vaak je eigen planning. Dit geeft veel vrijheid en dat vind ik erg prettig! Maar ook de sfeer, collegialiteit en het uitstekende gereedschap en materieel zijn belangrijke dingen voor mij.

Waar werk je op dit moment aan?

Vandaag ga ik naar twee verschillende tankstations. Een in Almere en een in Voorthuizen. Bij beide werkt er een brandstofpomp niet. Maar er kan gedurende dag nog zo wat tussen- of bijkomen. Geen dag is hetzelfde!

Wat zijn jouw belangrijkste competenties die je nodig hebt?

Je moet wel een doorzetter zijn en niet willen opgeven! Ik wil dat alles weer 100% in orde is voor ik vertrek en dat is soms een uitdaging. Om dat voor elkaar te krijgen moet je handig zijn, een aanpakkersmentaliteit hebben en zelfredzaam zijn.

Is er iets wat veel mensen niet weten over jouw functie? 

Wat veel mensen niet beseffen is dat er veel veiligheidsregels zijn. En, hoewel dat niet altijd handig is, is het maar goed ook! Want je werkt met brandbare stoffen en elektriciteit. Niet iedereen mag alle werkzaamheden uitvoeren, voor sommige dingen moet je bevoegd zijn zoals ijken en verzegelen.

Waarom zou iemand als Servicemonteur Brandstof bij ons moeten komen werken?

Ik denk vanwege de collegialiteit, het uitdagende werk en het feit dat je kansen krijgt om je verder te ontwikkelen bij Hamer. Zo werk ik ook al aan laadpalen en in de toekomst zal ik ook service & onderhoud voor waterstofinstallaties gaan doen. Maar ook vanwege de geweldige bedrijfsfeesten. Die zijn onwijs goed verzorgd en daaruit blijkt ook de waardering vanuit het bedrijf.

Net als Bas ook werken bij Hamer?

Klik hier voor al onze vacatures

Bas Konijnenberg Servicemonteur Brandstof