fbpx

HVAC-monteur: ‘Ik wilde altijd al installateur worden!’

Carlo van der Veen is sinds 1 september 2016 in dienst bij Hamer als HVAC-monteur. Hij vertelt over zijn functie en ervaring bij Hamer.

Welke opleiding heb je gedaan?

Ik ben begonnen op de LTS met als keuzevak installatietechniek. Ik wilde altijd al installateur worden. Toen ik 16 was, ging ik 4 dagen werken en 1 dag in de week naar school. Inmiddels ben ik steeds meer gespecialiseerd geraakt in luchtbehandeling, klimaatsystemen, (product)koelingen en grote stookinstallaties.

Hoe blijf je up-to-date?

We zijn nu bij Hamer bezig met SCIOS. Als een stookinstallatie groter is dan 130 kilowatt dan moet deze om de 4 jaar gekeurd worden. Ik heb vorig jaar de opleiding periodieke inspecties afgerond en daardoor ben ik gecertificeerd om de keuringen uit te voeren.  Tevens heb ik vorig jaar de opleiding koeltechniek gedaan.

Wat vind je leuk en uitdagend bij Hamer?

Het mooie van mijn vak vind ik de afwisseling, want geen dag is hetzelfde. Ook geeft het mij voldoening als ik ergens heen ga waar iets niet werkt, en dat ik vervolgens vertrek als het systeem gemaakt is. Dat kan een groot, maar ook een klein probleem zijn. Ook montagewerk vind ik mooi werk. En als ik iets niet weet, kan ik altijd bij mijn collega’s terecht. We zijn elkaars vraagbaak en dat vind ik erg prettig!

Wat zijn jouw belangrijkste competenties die je nodig hebt?

Je moet leergierig zijn, want er komt veel op je af. Ook is het fijn dat je voor veel verschillende werkzaamheden open staat. Verder dien je erg technisch onderlegd te zijn omdat je tekeningen en elektrische schema’s leest. Tevens is zelfstandigheid belangrijk. En misschien vanzelfsprekend, maar het is een vereiste om ook klantvriendelijk en sociaal te zijn, omdat je met klanten werkt.

Waarom zou iemand als HVAC-monteur bij ons moeten komen werken?

De collegialiteit en de vrijheid in je werkzaamheden. Je mag meedenken, dingen oplossen en je komt bij een organisatie waar alles goed voor elkaar is. Denk hierbij aan het werken met goed gereedschap en een auto.

Bekijk onze vacatures