fbpx

IBC's te huur en te koop voor al uw wensen

Wat is een IBC?

Een IBC  is een Intermediate Bulk Container. Een IBC huren is voor tijdelijk opslag van vloeistoffen een interessante oplossing. Natuurlijk zijn onze IBC’s ook te koop. De tanks zijn leverbaar met alleen ADR keuringen en mogen dan alleen voor transportdoeleinden gebruikt worden of als de regelgeving het toelaat ook voor niet gevaarlijke vloeistoffen. Voor het opslaan van diesel of mazout gebruiken wij IBC’s die voldoen aan de wettelijke regelgeving zoals ADR, Kiwa of Vlarem richtlijnen. Een Kiwa of Vlarem IBC is dubbelwandig uitgevoerd en is voorzien van gegalvaniseerde hoekstukken.IBC'S

IBC’s huren of kopen: waaraan voldoen?

Een IBC huren of kopen voor tijdelijke of langere opslag van diesel of mazout kent 2 varianten. Of je voldoet alleen aan de ADR eisen en dat betekent dat de IBC alleen gebruikt mag worden en opgeslagen moet worden op een verrijdbaar onderstel. Dat houdt in, een voertuig, aanhanger, vrachtwagen, mobiele kraan etc. Deze IBC’s mogen dus niet stationair in “het veld” geplaatst worden. De overheid staat dit niet toe. Heeft u echter een IBC die voldoet aan Kiwa of Vlarem richtlijnen dan mag een IBC ook tijdelijk op een locatie geplaatst worden om de toelevering van brandstof te verzorgen.

Een Kiwa of Vlarem IBC uit het programma IBC en Tankverhuur voldoet aan de KIWA BRL-K744.

Wat voor IBC brandstoftanks zijn er?

In ons programma hebben we de beschikking over een drietal standaard uitvoeringen. De te huren IBC’s zijn leverbaar in 950, 2.000 en 3.000 liter. Met uitzondering van enkele modellen hebben alle IBC’s een pompkast in de IBC brandstofopslagtank. Dit houdt in dat in de IBC een ruimte van 30 cm gecreëerd is voor het veilig en comfortabel opslaan van de brandstofpomp en mogelijke andere materialen die mee moeten tijdens inzet in het veld. Zo is er ruimte voor hijskettingen en hijsbanden in deze ruimte.

De standaard IBC’s zijn geschikt voor het opslaan van diesel of mazout, maar ook IBC’s met daarin een extra AdBlue tank en afgifteset behoren tot de mogelijkheden.
IBC’s in 950, 2.000 en 3.000 liter.

Uitvoering van een IBC opslagtank

Een IBC brandstoftank uit ons IBC en tankverhuurprogramma is standaard gespoten in Ral 7016 (antraciet grijs) en is voorzien van gegalvaniseerde hoekstukken met hijsvoorzieningen en een gegalvaniseerd deksel. Koop IBC’s kunnen in elke gewenste kleur geleverd worden.

De scharnierbare gegalvaniseerde deksel is voorzien van een gasveer en is af te sluiten met een “verscholen hangslot” (slot is niet standaard meegeleverd bij de huur of koop van een IBC). Aan de zijkant van de deksel zitten slang sparingen die zijn afgedekt met een rubberen flap voor het doorvoeren van aanzuig- en retourslangen bij aggregaat gebruik.

In de IBC opslagtank zit een pompruimte van 30 cm met voorziening voor het plaatsen van een pompplaat. Op de pompplaat is een door u gewenste pompset van 12V, 24v of 230V geplaatst (zie aanvullende benodigdheden)

Hoe verplaats je een IBC?

Een IBC kan op vele manieren verplaatst worden. Een IBC heeft 4 heftruckkokers aan de onderzijde waardoor de IBC vanuit elke positie op te pakken is met een vorkheftruck of shovel met heftrucklepels.

Maar ook met een pompwagen is een IBC eenvoudig te verplaatsen door de geheel open onderzijde van de IBC. Moet uw IBC geplaatst worden in minder toegankelijk terrein? Een IBC is voorzien van gegalvaniseerde hoekstukken met hijssparingen. Hier kunt u veilig en snel hijskettingen of banden aanbrengen voor het verplaatsen met een kraan of shovel.

Onze IBC’s  kunnen vol verplaats worden. Een 950 liter IBC kan desgewenst ook verplaats worden met een extra hijsjuk (niet bij de standaard huur inbegrepen).

Ruimtebesparend

Een IBC uit ons programma kan leeg 5 hoog opgestapeld worden! Indien de IBC gevuld is met diesel of mazout, mag een IBC maar 3 hoog opgestapeld worden.

Meer informatie over IBC’s en tanks kopen en huren?

Huur/koop aanvraag

Wilt u meer informatie over IBC's?

Jan Bunskoeke
Verkoopdirecteur Hamer Direct & Haspeltechniek