fbpx

Duurzame techniek

Duurzame techniek

Hamer levert een breed pakket energiezuinige en duurzame oplossingen. Binnen onze afdeling Duurzame Techniek zijn we bezig met onderzoek naar en ontwikkeling van duurzame technische installaties en gebruik van alternatieve brandstoffen en materialen. Met onze kennis en ervaring leveren we een waardevolle bijdrage aan de ondernemingen van onze opdrachtgevers en de wereld van onze kinderen.

Hamer levert duurzame techniek op het gebied van

  • Alternatieve brandstoffen
  • Beheer op afstand
  • Warmtepompen
  • Zonne-energie
  • Frequentiegestuurde motoren
  • LED verlichting
  • CO2 vriendelijke koelgassen

Alternatieve brandstoffen

We volgen de ontwikkelingen rond waterstof, LNG, CNG en elektrisch rijden op de voet. We bouwen en onderhouden LNG tankstations, maar ontwerpen ook tankstations voor waterstof en installeren laadpalen voor elektrische auto’s bij bedrijven, garages en benzinestations. Lees hier meer over alternatieve brandstoffen.

Beheer op afstand

Als je technische installaties op afstand kunt beheren, hoef je er veel minder vaak naar toe en dat is goed voor het milieu én de portemonnee van onze klanten. Hamer levert een totaaloplossing voor beheer op afstand die in vele markten efficiënt toe te passen is. Met de verkregen data kunnen wij u adviseren over energiebesparende maatregelen en een meerjarig investeringsplan. Ook kunnen wij aan de hand van deze data, storingen zoveel mogelijk proberen voor te zijn.

Warmtepompen

Hamer is specialist op het gebied van warmtepompen voor energiezuinige verwarming/koeling. Een toepassing waarbij gratis warmte uit de lucht of de aarde wordt benut om met hoog rendement het gewenste binnenklimaat te creëren.

Zonnepanelen

Bedrijven kunnen met zonne-energie flink op hun energiekosten besparen. Wij leveren en installeren zonnepanelen inclusief omvormer geheel bedrijfsklaar. Ook voor monitoring en onderhoud kunt u bij ons terecht.

Frequentiegestuurde motoren

Frequentiegestuurde motoren voor circulatiepompen en ventilatoren stemmen de capaciteit automatisch af op de werkelijke behoefte. Deze nieuwe techniek bespaart een hoop energie en onderhoud omdat de motoren minder draaiuren maken. Hamer past deze techniek toe in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

LED verlichting

Hamer past LED technologie toe voor binnen- en voor buitenverlichting. Dit geeft bedrijven een aanzienlijke besparing op hun elektriciteitsrekening en onderhoudskosten. Ook hier verzorgt Hamer advies, installatie en onderhoud.

CO2 vriendelijke koelgassen

Het toepassen van CO2 (milieu)vriendelijke koelgassen in airconditionings- en koelapparatuur, is uw en onze verantwoordelijkheid. Bij ons bent u verzekerd van toepassing van het juiste koelmiddel in uw apparatuur, geen broeikaseffect en geheel conform de Europese wetgeving.

Praktijkvoorbeeld datacenter

Een praktisch voorbeeld van het gebruik van duurzame techniek is het reduceren van de koelenergiebehoefte van datacenters. Door gebruik te maken van de gratis buitenlucht in combinatie met een warmtewiel, koude en warme straten en slimme regeltechniek heeft Hamer een forse besparing op de energiebehoefte gecreëerd.

Wij hebben deze combinatie van duurzame technieken toegepast in een aantal datacenters van Getronics/KPN. Deze aanpassingen hadden een reductie van meer dan 70% op de benodigde koelenergie (gemeten door Energie Centrum Nederland) tot gevolg. Wij noemen deze oplossing ‘Green Cooling’.

Bekijk het project voor meer informatie.

Meer informatie over duurzame techniek?

Meindert Jansen
Operationeel Directeur

Interesse in Duurzame techniek?

Meer weten over Duurzame techniek of benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?