fbpx

Noodstroom voorziening voor datacenters

Er kan zich natuurlijk altijd een storing in de elektriciteitsvoorziening van uw datacenter voordoen. Of de oorzaak nu intern of extern is, wij bieden de oplossing met een op maat gemaakte noodstroomvoorziening. We kunnen een complete voorziening voor noodstroom leveren door onze expertises brandstof, elektra en werktuigbouwkunde samen te laten werken. Zo komt er een installatie te staan die op maat gemaakt is om aan de specifieke behoeften van uw noodstroomvoorziening te voldoen.

Noodstroomaggregaat (NSA)

Een goede noodstroomvoorziening is voor een datacenter van levensbelang. Daarom werkt Hamer met topkwaliteit aggregaten van gerenommeerde fabrikanten. Vaak voeren wij noodstroomvoorzieningen ten behoeve van datacenters redundant uit. Dat betekent dat er 1 of meer (reserve) aggregaten in het systeem beschikbaar zijn voor het geval een aggregaat dienst weigert. Aan elke aggregaat is een UPS gekoppeld die de seconden tussen stroomuitval en opstarten van de aggregaat opvangt. Ook hier kiezen wij voor kwaliteit en installeren wij UPS-systemen van gerenommeerde fabrikanten.

Brandstofvoorziening

Hamer is de grootste BRL K-903 gecertificeerde installateur in de Benelux voor onder- en bovengrondse brandstofinstallatie. Wij kunnen dus ook de dieselinstallatie ten behoeve van  uw noodstroomaggregaten zelf aanleggen. Bij elke noodstroom aggregaat plaatsen we een dagtank die op zijn beurt middels een hoog-/laag niveauschakeling weer gevuld wordt vanuit een bulktank. Elke brandstoftank kan voorzien worden van een dieselconditioneringsunit die verontreiniging en water uitfiltert. Zo is de kwaliteit van de brandstof altijd gewaarborgd.

Prefab

Wij bereiden een noodstroomvoorziening zo veel mogelijk prefab voor zodat we de installatie, met zo min mogelijk hinder voor uw bedrijfsvoering, snel en goed voorbereid kunnen plaatsen. In onze prefab werkplaats in Apeldoorn bouwen we de complete frames op maat en plaatsen daarop de aggregaat, UPS en dagtank. Het geheel wordt in onze werkplaats getest en ‘werkend’ in of op uw datacenter geplaatst.

Oplevering en onderhoud

Met ons opleveringsprotocol borgen wij de levering van een door en door geteste noodstroomvoorziening die wij bij u up en running brengen. Wij geven 1 jaar garantie op onderdelen en arbeidsloon. Ook voor (wettelijke) inspecties, periodiek onderhoud en in geval van calamiteiten kunt u bij Hamer terecht. Ons servicecentrum is 24/7 bereikbaar en ons state-of-the-art automatiseringssysteem geeft transparant inzicht in de actuele status en exploitatiekosten van uw technische bedrijfsmiddelen.

Betaalbare kwaliteit

Hamer levert noodstroomvoorzieningen van hoge kwaliteit. Omdat wij alle benodigde expertise in huis hebben en zo veel mogelijk installatiedelen prefappen kunnen wij zeer concurrerend geprijsde noodstroominstallaties leveren.

Wilt u meer informatie over noodstroom?

Marcel Hazeleger
Bedrijfsleider Datacenters