fbpx

Datacenters

Hamer is specialist op het gebied van technische installaties voor datacenters. Met onze totaalaanpak zorgen we voor een efficiĆ«nte, vlekkeloos geplande en gecoƶrdineerde nieuwbouw, uitbreiding of vervanging van uw installaties. Daarbij maakt het ons niet uit of uw datacenter in werking is of niet, wij borgen uw continuĆÆteit.

Omdat wij veel installatiedelen zoveel mogelijk prefab voorbereiden zijn wij in staat op locatie bij het datacenter snel en efficiĆ«nt te werken. Deze manier van werken hebben we onder andere gehanteerd bij het NL|DC datacenter in Eindhoven. Zij vonden onze manier van werken zo onderscheidend dat ze er zelfsĀ onderstaande video van hebben gemaakt. Bij ons heeft u Ć©Ć©n aanspreekpunt voor al onze werkzaamheden Ā voor uw datacenter.

Serverruimte koelen

Elk datacenter moet gekoeld worden. Daarvoor zijn vele oplossingen. Zo kunnen we met warmtewisselaars het water van een bodemopslagsysteem omzetten in koeling (WKO installatie) voor de serverruimte. Daarnaast kunnen we de retourwarmte gebruiken ter verwarming van kantoren en andere gebouwen.

Hamer voor KPN in Eindhoven meegewerkt aanĀ het eerste Tier 4 CO2Ā neutrale datacenter van Nederland. Door een opeenstapeling van duurzame technieken te gebruiken, is een CO2 negatief datacenter gerealiseerd. Lees hier wat de Tier classificatie inhoudt.

Brandveiligheid

Hamer bouwt vele soorten brandbestrijdingsinstallaties. In datacenters installeren wij meestal een aspiratiesysteem voor branddetectie en een watermistsysteem om te blussen. Voor een effectief watermistsysteem is veel minder water nodig dan voor een traditioneel sprinklersysteem en watermist heeft een groter blussend effect doordat zuurstof wordt verdrongen en roetdeeltjes neerslaan.

De water- en roetschade na een brand is met een watermistsysteem minder groot en de kans op beschadiging van gevoelige (elektrische) apparatuur dus Ā kleiner. Hierdoor is watermist uitermate geschikt voor datacenters.

Hoofdstroom

In datacenters komt een veelheid aan elektrische installaties voor. Denk aan voedingssystemen, telefoon-en datasystemen, inbraakbeveiliging, brandmeldinstallaties, toegangscontrole, camerasystemen en regelinstallaties voor klimaatbeheersing.

Al deze elektrische installaties worden door ons ontworpen en geĆÆnstalleerd. Wij houden rekening met energieverbruik en duurzaamheid naast natuurlijk functionaliteit en gewenste uitstraling. Ook hebben wij oplossingen om uw elektrische installaties op afstand te beheren.

Noodstroom

noodstroom generator

NOODSTROOM GENARATOR NL|DC EINDHOVEN

Er kan natuurlijk altijd een storing in de elektriciteitsvoorziening van uw datacenter optreden. Of de oorzaak nou intern of extern is, wij bieden deĀ  oplossing met een noodstroomvoorziening. We kunnen een complete noodstroom voorziening leveren door onze expertises Brandstof, Elektra en Werktuigbouwkunde samen te laten werken. Zo komt er een installatie te staan die op maat gemaakt is om aan de specifieke behoeften van uw elektrische installatie te voldoen.

Dieselinstallaties

Hamer is de grootste BRL K-903 gecertificeerde installateur in de Benelux voor onder- en bovengrondse tankinstallaties ten behoeve van brandstoffen. Wij kunnen daarom ook de dieselinstallatie ten behoeve vanĀ  de noodstroomaggregaten verzorgen.

Regeltechniek (BMS/EMS)

De regeltechniek voor het juiste klimaat en het vastleggen van het elektrisch energieverbruik op zaal kunnen wij volledig voor u verzorgen.

Duurzaam

Energie kost geld en datacenters verbruiken veel energie die ook nog eens voor een groot deel in warmte omgezet wordt. Het is dus van groot belang om uit die warmte weer zo veel mogelijk energie terug te winnen.

Hamer heeft daarvoor oplossingen die uw datacenter energie-efficiĆ«nter maken en dus duurzamer. Welke oplossing voor uw datacenter het meest geschikt is hangt van veel factoren af. Maar dat het kan en wij het kunnen blijkt wel uit het feit dat wij al in 2004 voor Getronics datacenters (nu NL|DC) een ā€œwarmtewielā€ bedachten waarmee een besparing van 80% op de energiekosten bereikt werd (metingen ECN).

Wilt u meer informatie over datacenters?

Meindert Jansen
Operationeel Directeur
Marcel Hazeleger
Bedrijfsleider Datacenters