fbpx

Snel (weer) voldoen aan milieu eisen opslag gevaarlijke stoffen

Heeft u een boven- of ondergrondse opslagtank waarin opslag plaatsvindt van een al dan niet brandbare gevaarlijke chemische vloeistof die moet voldoen aan de richtlijn PGS 31 en wilt u deze laten keuren/herclassificeren? Dan helpen wij u graag verder.

Bevoegd gezag

Heeft u melding gekregen van het bevoegd gezag (omgevingsdienst of milieuambtenaar) dat u uw tank of installatie moet laten keuren/herclassificeren, of is uw installatie toe aan vervanging? Neem dan contact met ons op zodat u op tijd voldoet aan de milieuwetgeving PGS 28, PGS 29, PGS 30 of PGS 31.

U heeft een installatiecertificaat na herkeuring (en eventueel herstellen van gebreken) nodig om de opslagtank in gebruik te mogen houden. Bestaande tankinstallaties kunnen een herclassificaties (intredekeuring) ondergaan volgens BRL-K903/BRL SIKB 7800 deelgebied 15 (staal) en deelgebied 16 (kunststof).

Kiwa installateur

Hamer is specialist op het gebied van opslag gevaarlijke stoffen en tevens erkend Kiwa installateur. Bovendien zijn wij totaalaanbieder op het gebied van techniek. Door onze kennis van diverse technische expertises kunnen wij u:

  • Volledig begeleiden en adviseren;
  • Hulp bieden bij het verkrijgen van de juiste vergunningen;
  • Het ter plaatse herstellen van eventuele gebreken;
  • Het indien nodig ter plaatse vervangen van leidingwerk;
  • Bij afkeuring het saneren en leveren van een nieuwe opslagtank die voldoet aan de huidige wet- en regelgeving.

Meer weten over de opslag van gevaarlijke stoffen?

Richard Beekman
Commercieel Technisch Adviseur