fbpx

Opslag gevaarlijke stoffen

Chemie opslag

Hamer levert en installeert diverse installaties voor chemie/gevaarlijke stoffen opslag. Op de op- en overslag van chemicaliën of andere schadelijke stoffen zijn strenge veiligheidseisen van toepassing. Wij zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving die betrekking hebben op chemie opslag en zorgen voor een strikte hantering.

Opslag chemicaliën en gevaarlijke stoffen

Hamer biedt maatwerk voor de opslag van chemicaliën. We werken altijd in nauwe samenspraak met de opdrachtgever om zo tot de best mogelijke installatie te komen. Onze projectleiders hebben brede kennis van installatietechniek en chemie opslag. Onze installaties voldoen altijd aan de strengste normen en eisen om de veiligheid van u en uw omgeving te kunnen waarborgen.

Om de bedrijfsprocessen zo min mogelijk te verstoren, wordt zoveel mogelijk van de installatie in onze werktuigbouwkundige hal in Apeldoorn gefabriceerd. Hier beschikken we over moderne apparatuur waardoor de we hoogste kwaliteitsstandaard kunnen hanteren.

Diversiteit aan projecten

Hamer is geen onbekende in de chemie-industrie. We hebben diverse installaties gerealiseerd voor de opslag van chemicaliën. Zo heeft Hamer twee zwavelzuurtanks met een inhoud van 450m3vervangen bij Univar in Zwijndracht. Bij Croda Nederland hebben we twee RVS tanks van 12 meter hoog en een inhoud van 76 m3 geplaatst voor de opslag van stearine.

Voor Brenntag heeft Hamer een ondergronds tankenpark gerealiseerd voor de opslag van industriële chemicaliën. Naast het tankenpark is het complete RVS 314 leidingwerk aangelegd inclusief leidingbrug en de inrichting van de dosseerruimte. Om onze hoge kwaliteitsstandaard te waarborgen, is gebruik gemaakt van een lasrobot die al het RVS-leidingwerk heeft voorzien van röntgenlassen.

Wilt u meer informatie over opslag gevaarlijke stoffen?

Richard Beekman
Commercieel Technisch Adviseur