fbpx

Sprinklerinstallatie

sprinklerinstallatie

De sprinklerinstallatie (maatwerk) is, door de eenvoudige en effectieve werking, het meest toegepaste middel voor brandveiligheid. Een sprinklerinstallatie bestaat uit een watervoorziening, alarmkleppen en een leidingnet met sprinklers die door het gehele gebouw zijn geïnstalleerd. De installatie treedt in werking wanneer een bepaalde omgevingstemperatuur het kopje van de sprinkler bereikt. Het blussen start direct en voorkomt dat de brand zich kan uitbreiden. Regelmatig zijn branden al door de sprinklerinstallatie geblust voordat de brandweer arriveert. Wist je dat… er bij brand meestal maar één sprinklerkop afgaat?

Twee typen sprinklerinstallaties

Er zijn in de basis twee typen sprinklersystemen te onderscheiden. De zogenoemde nat- en droogsystemen. Het verschil is dat bij het natsysteem de leidingen continu onder druk staat omdat ze met water gevuld zijn. Bij brand begint het systeem vrijwel direct met sproeien. Bij een droogsysteem zijn de leidingen met perslucht of stikstof gevuld. Zodra een sprinklerkop geactiveerd wordt, gaat de hoofdklep open en het systeem vult zich dan met water waarna de geactiveerde sprinklers beginnen met sproeien. Naast sprinklerinstallaties bieden wij ook watermistinstallaties, blusgasinstallaties en blusschuiminstallaties

Maatwerk sprinklerinstallatie

Wanneer u op zoek bent naar een partij die u kan ontzorgen bij uw brandbestrijdingsvraagstuk terwijl uw bedrijfsprocessen doorlopen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Het leveren en installeren van maatwerk sprinklerinstallaties is onze specialiteit. Doordat wij diverse expertises in huis hebben, kunnen wij u bij elke situatie snel helpen. Voor verschillende bedrijven in bijvoorbeeld de voedingsindustrie (productiebedrijven), ziekenhuizen en scholen hebben wij maatwerk sprinklerinstallaties aangelegd.

Toepassingen maatwerk sprinklerinstallatie

Sprinklerinstallaties worden vaak aangebracht in gebouwen waar veel personen aanwezig zijn of waar kostbare goederen zijn opgeslagen.  Denk hierbij aan scholen, winkelcentra, magazijnen, distributiecentra, ziekenhuizen en grote productiebedrijven.

Keurmerk CCV

Wij zijn erkend installateur. Dit betekent dat wij goede brandblussystemen aanleggen en onderhouden en dat wij voor kwaliteit staan. Klik hier voor meer informatie over het keurmerk

Meer informatie:

John Dijkman
Commercieel Directeur

Interesse in Sprinklerinstallatie?

Meer weten over Sprinklerinstallatie of benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?