Blusschuiminstallatie
Bij een schuimblusinstallatie bestaat het blusschuim uit drie elementen: water, lucht en een schuimconcentraat. De combinatie van deze drie elementen zorgt ervoor dat zuurstof wordt afgesloten van de brand waardoor deze dooft. Ook voorkomt het dampvorming en koelt het blusschuim het brandoppervlak en de omgeving. Blusschuim zorgt vaak voor minder schade aan apparatuur omdat minder water nodig is dan bij conventionele blussystemen.
Het plaatsen van een schuimblusinstallatie vergt specifieke kennis. Hamer heeft deze expertise in huis, laat u daarom altijd door een van onze specialisten adviseren.
Soorten blusschuim
AFFF staat voor Aqueous Film Forming Foam. Zoals de naam al doet vermoeden is het een schuim dat een dunne film vormt. Dit dunne laagje zorgt ervoor dat de lucht goed afgesloten blijft van de brandstof. Het schuim heeft als voordeel dat het snel weer sluit als het onderbroken wordt door bijvoorbeeld een brandweerman die door het schuim loopt.
Een ander blusschuim is het Compressed Air Foam System, oftewel CAFS. Bij CAFS wordt het blusschuim verkregen door een grote hoeveelheid perslucht aan het water en het schuimvormend middel toe te voegen. Doordat er veel lucht toegevoegd wordt, kan met relatief weinig water veel schuim gecreëerd worden.
Toepassingen blusschuiminstallatie
Blusschuim is er in zwaar, middelzwaar en lichtschuim. De hoeveelheid toegevoegde lucht in het schuim bepaalt de zwaarte van het schuim. Zwaarschuim wordt voornamelijk toegepast bij het afdekken van vloeistofbranden en ter voorkoming van explosies. Middelzwaar schuim is met name geschikt om vluchtige en/of giftige chemicaliën in te sluiten. Lichtschuim wordt gebruikt om lucht te verdringen bij een brand in een relatief kleine ruimte zoals een machinekamer of dataruimte.
Keurmerk CCV
Wij zijn erkend installateur. Dit betekent dat wij hoogwaardige brandblussystemen aanleggen en onderhouden en dat wij voor kwaliteit staan. Klik hier voor meer informatie over het keurmerk