fbpx

LPG en propaan

Alltech heet m.i.v. juni 2020 Hamer 

Hamer is gespecialiseerd in LPG en propaan installaties, gasfles afvulinstallaties en keuring en onderhoud van deze installaties.

LPG installaties voor tankstations

Hamer bouwt LPG installaties voor tankstations. Naast de periodieke keuringen, de 6 jaarlijkse uitwendige keuring met TVV of de 12 jaarlijkse inwendige keuring, is Hamer ook uw partner voor nieuwbouw en onderhoud van LPG installaties. Hoewel nieuwbouw van LPG installaties de laatste jaren nauwelijks meer voorkomt, hebben we nog steeds de kennis en kunde in huis om deze te realiseren. Maar ook als u besluit te stoppen en uw LPG installatie wilt saneren, is Hamer uw partner.

Omdat LPG installaties vaak continue in bedrijf zijn, bieden wij de mogelijkheid om tijdens de keuring van deze installaties een tijdelijke unit neer te zetten. Hierdoor kan de bedrijfsvoering onverminderd doorgang vinden terwijl wij uw installatie(s) keuren.

Propaan installaties

Propaaninstallaties zijn er in allerlei soorten en maten. Van industriële installaties  tot aan flessenvulinstallaties. Ook hiervoor is Hamer uw partner. Propaaninstallaties met alleen gas (damp) afname is de meest eenvoudige vorm. Voor diverse partijen verzorgen wij hiervoor de tankwissels, het vervangen van de veerveiligheid, het onderhoud en de installatie. Ook het reconditioneren van deze tanks behoort tot het scala aan werkzaamheden dat Hamer kan verrichten.

Ontgassen en reconditioneren

Ook het ontgassen en reconditioneren van LPG en propaantanks kunnen wij voor u verzorgen.

Flessenvulinstallaties voor propaan en butaan

Hamer heeft ruime ervaring in het bouwen en onderhouden van flessenvulinstallaties. Een flessenvulinstallatie is een installatie om kleinere gasflessen vanuit een voorraadtank te vullen. Zo’n installatie bestaat uit een propaan (of butaan) tank van waaruit de flessen gevuld worden en een pomp om het vloeibare gas over te pompen.

De plaats waar de flessen gevuld worden is het vulstation. Dit vulstation dient aan bepaalde eisen te voldoen i.v.m. gevaar voor explosies. Bij het vullen kunnen kleine hoeveelheden gas vrijkomen bij het aan- en afkoppelen van de gasflessen. De ruimte zal voldoende geventileerd moeten zijn en eventueel voorzien moeten worden van gasdetectie. Daarnaast dient de elektrische installatie explosieveilig te zijn en de tank en het vulstation voldoende geaard te zijn i.v.m. blikseminslag. De meeste vulstations zijn voorzien van automatische weegschalen die bij een vooraf ingesteld gewicht zullen stoppen met vullen.

TVV Tankveiligheid

Naar aanleiding van de problemen en onzekerheden met het periodiek testen van tankveiligheden uit het verleden (waarbij de veiligheid niet werd vervangen maar getest), heeft Hamer  een uniek apparaat ontwikkeld, waarmee op een veilige manier tankveiligheden van zowel bovengrondse als ondergrondse tanks kunnen worden vernieuwd, zonder dat hierbij de tank buiten gebruik gesteld en/of gasvrij gemaakt hoeft te worden. De door Hamer ontwikkelde TVV® is een gepatenteerd systeem dat opgebouwd is uit diverse componenten, zoals o.a. afsluiters, extra tankveiligheid, manometers en drukbehuizingen, die zijn voorzien van een aangrijp- en draai inrichting, waarmee de tankveiligheid kan worden vernieuwd. Tevens is onze TVV® voorzien van een extra tankveiligheid zodat tijdens de werkzaamheden de tank ten alle tijde is beveiligd. Onze TVV® voldoet aan de Europese Richtlijn voor drukapparatuur en is ter beoordeling aangeboden en afgenomen door Lloyds Register Nederland B.V.

Voordelen TVV® van Hamer

  • De tank kan gewoon in bedrijf blijven
  • De tank hoeft niet te worden ontgast
  • Cruciale delen van de te vervangen veiligheid worden niet mechanisch belast t.o.v. bestaande systemen
  • Tijdens het vervangen van de tankveiligheid komt er geen ongecontroleerd gas vrij t.o.v. bestaande systemen
  • De TVV® is voorzien van een eigen extra veiligheid (veiligheid waarborging tijdens vervanging)

Technische details TVV®

  • Gepatenteerd apparaat en systeem
  • Samengesteld en gefabriceerd volgens de Regels voor Toestellen onder Druk
  • Samengesteld en gefabriceerd volgens de Europese Richtlijnen voor Drukapparaat PED 97/23EG
  • Beoordeeld en afgenomen door Lloyds Register Nederland B.V.
  • Gedetailleerde procedures
Paul Eggen Bedrijfsleider Hamer Zuid
Paul Eggen
Bedrijfsleider Hamer Zuid