fbpx

Tankkeuring en certificering

tankkeuringen

In Nederland moeten tankinstallaties met vloeistoffen gekeurd en gecertificeerd zijn. Onder deze vloeistoffen vallen onder andere brandstoffen en afgewerkte olie. Hamer is gespecialiseerd en Kiwa- gecertificeerd voor het uitvoeren van tankkeuringen en herclassificeren van zowel boven- als ondergrondse tankinstallaties. Wij beschikken over de juiste kennis en certificaten om elke tankkeuring en herclassificering uit te voeren.

Tankkeuring aanvragen

Kiwa-richtlijnen

Om u een overzicht te geven van de verschillende BRL richtlijnen, zijn deze hieronder weergegeven. Regelgeving waarvoor wij gecertificeerd zijn en u kunnen ondersteunen, zijn:

Controle en keuring brandstoftanks

Tankinstallaties (staal en kunststof) die vallen onder de RARIM, PGS28 en PGS 30 moeten periodiek worden geĂŻnspecteerd. Hamer verzorgt de jaarlijkse en (afhankelijk van de situatie) de 5, 10, 15 of 20 jaarlijkse tankinspectie van zowel ondergrondse als bovengrondse tankinstallaties. In Nederland moeten stalen tanks die gebruikt worden voor brandstof- of smeerolieopslag om de 15 jaar gekeurd worden. Hamer verricht al vele jaren allerhande tankkeuringen en is gespecialiseerd en gecertificeerd op dit gebied. Onze specialisten worden continu bijgeschoold zodat wij aan de hoogste eisen voldoen. Lees hier meer over tankinspecties.

Ondergrondse tanks

Vanaf 1 juli 2013 worden ondergrondse brandstofinstallaties geïnspecteerd volgens de SIKB AS6800 keuringscriteria. Hamer kan deze tankinspecties voor u uitvoeren. We hebben een mobiel camera-inspectiesysteem voor brandstof- en olietanks ontwikkeld. Met dit ‘rijdende laboratorium’ kunnen we u op elke locatie snel van dienst zijn.

Bovengrondse tanks

Afwijkende installaties van voor het jaar 2000 die gebouwd zijn zonder installatiecertificaat kunnen onder bepaalde omstandigheden toch worden geclassificeerd. Hamer verzorgt de controle en keuring van tankinstallaties met de meest moderne technieken die op dit moment beschikbaar zijn.

Tank afgekeurd?

Na een tankinspectie kan het voorkomen dat uw tank wordt afgekeurd. Klik hier voor meer informatie over  dit onderwerp.

Meer informatie over tankkeuring en certificering?

Richard Kruse
Technisch accountmanager NL
Gert Remeysen
Vestigingsmanager Hamer BE/LUX