fbpx

Boven- en ondergrondse brandstoftanks

Brandstoftanks

Als u op zoek bent naar boven- of ondergrondse brandstoftanks, bent u bij ons aan het juiste adres. Hamer is gespecialiseerd in het installeren van tanks en het uitvoeren van tankkeuringen voor zowel bovengrondse- als ondergrondse brandstoftanks.

Onze jarenlange ervaring in de brandstofmarkt komt dagelijks van pas bij het ontwerpen en plaatsen van brandstoftanks. Doordat wij werken voor de grote spelers in de brandstof- en oliemarkt zijn we gewend aan het werken volgens strikte veiligheidsregels en -protocollen. Veiligheid van mens en milieu staat bij ons voorop. Bij Hamer zijn we ook gespecialiseerd in de aanleg van installaties voor alternatieve brandstoffen zoals waterstof en LNG. Ook het aanleggen van elektrische laadapparatuur behoort bij ons tot de mogelijkheden.

Bij ons kunt u terecht voor:

  • Het installeren van nieuwe brandstoftanks en het verzorgen benodigde certificaten
  • Het verhuizen van gebruikte brandstoftanks en het verzorgen van de benodigde certificaten
  • Het verzorgen van de totaalinstallatie op uw locatie
  • Het verzorgen van tankkeuring en tankinspecties
  • (Mobiele) brandstoftank of IBC huren
  • Het verzorgen benodigde tankreinigingscertificaten.
  • Correct reinigen van installatiedelen volgens de BRL-K905/02.
  • Transport en verwerking afval- en reststoffen naar zelfstandige afvalverwerkingsinstallatie.

Bovengrondse tankinstallaties

Het opslaan van met name dieselproducten voor zogenaamde ‘thuistankers’, gebeurt voor een belangrijk deel in bovengrondse opslagtanks. Vaak vanwege de flexibiliteit met betrekking tot de indeling van het terrein. Dit is voor bijvoorbeeld transportondernemers of agrarische ondernemingen een voortdurend punt van aandacht. Daarnaast is de bouw van bovengrondse installaties vaak sneller te realiseren. In ons land (en in de hele Benelux) hebben we bijzonder veel aandacht voor onze bodemgesteldheid, immers in de bodem zit een groot deel van onze drinkwatervoorziening. We zijn het aan ons nageslacht verplicht de lat hoog te leggen als het gaat om beschermende maatregelen tegen verontreinigingen door tankinstallaties. Zowel bovengronds als ondergronds. Hamer heeft de kennis, de mensen en het materieel in huis om uw bovengrondse tankinstallatie snel en vakkundig te realiseren. Wij zijn BRL-K903 gecertificeerd.

Ondergrondse tankinstallaties

Tankstations en vloeistofafgifte-installaties zijn net ijsbergen. Het grootste gedeelte van de techniek, en dus ook van de investering, ligt immers onder de grond. Niet zelden graaft Hamer tanks in die 100.000 liter of meer inhoud hebben. Het omgaan met deze reuzen is zeer nauwkeurig en uitdagend werk. Alle werkzaamheden op dit gebied vallen onder strenge regelgeving met betrekking tot veiligheid en milieu (BRL-K903). In alle disciplines van ons bedrijf zijn de medewerkers opgeleid en getraind om deze werkzaamheden te mogen verrichten. Hamer heeft al het materieel dat nodig is voor de aanleg van ondergrondse brandstofinstallaties in eigen bezit.

Meer informatie over boven- en/of ondergrondse brandstoftanks?

Richard Kruse
Technisch accountmanager NL
Gert Remeysen
Vestigingsmanager Hamer BE/LUX