fbpx

Asbesthoudende flenspakkingen

Vanuit de industrie is er behoefte aan een efficiënte oplossing waarmee asbesthoudende flenspakkingen verwijderd kunnen worden. Hamer gebruikt hiervoor de Batteryspray methode.

Batteryspray methode

Bij de Batteryspray methode wordt de flens, door een aantal nozzles, middels een speciale spuittechniek met BS Wetting Agent (benattingsproduct)  bespoten. Tijdens het spuiten kan de pakking gedemonteerd worden en de flens gereinigd. Het met asbest verontreinigde benattingsproduct wordt in een speciale lekbak opgevangen en middels filters ontdaan van asbest deeltjes. Het residu en de gebruikte materialen worden op de gebruikelijke manier veilig afgevoerd.

De voordelen van de Batteryspray methode zijn:

  • Saneren zonder containment
  • Saneren in eigen beheer met getraind personeel
  • Minimale stilstandtijden
  • Minimale belasting productieproces
  • Correcte en besparende afvalstromen
  • Overall besparing en maximale resultaten

De Batteryspray methode is opgenomen in de SMA-rt. Asbesthoudende flenspakkingen mogen met deze methode in een risicoklasse 1 worden gesaneerd.

Al onze werknemers hebben de training ‘Veilig saneren met Batteryspray’ gevolgd. Hamer saneert conform de gestelde eisen en werkprotocollen, asbesthoudende flenspakkingen in een risico klasse 1. Dit levert u als klant een aanzienlijke tijdswinst en kostenbesparing op. U bespaart op inventarisaties, containmentbouw en vrijgave.

 

Wilt u meer informatie over de Batteryspray methode?

Gert-Henk Bakker
Bedrijfsleider Hamer Noord

Interesse in Asbesthoudende flenspakkingen?

Meer weten over Asbesthoudende flenspakkingen of benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?