fbpx

Asbest bij particulier

De kankerverwekkende stof asbest is al 25 jaar verboden om te gebruiken. In huizen die gebouwd zijn voor 1994 is mogelijk asbest verwerkt. Als u plannen heeft om uw huis te verbouwen, dan is het mogelijk dat u asbest tegen gaat komen. Laat daarom voor de verbouwing uw huis onderzoeken door Hamer B.V. Zo voorkomt u tijdsverlies en veel extra kosten. Hoe pakt u dit goed aan?

Hoe weet u of er asbest in uw huis zit?

Asbesthoudende producten hebben een verzelachtige structuur, die te zien is op breukvlakken en bij beschadiging van het materiaal. Een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf kan vaststellen of er asbest in uw huis zit. Bij twijfel loont het om dit te doen, want als u er tijdens een verbouwing achter komt, dan zijn de kosten vele malen hoger.

Asbest in huis, wat nu?

Als blijkt dat er asbest in uw huis verwerkt is, kan het toch veiliger zijn het asbest te laten zitten. Bijvoorbeeld wanneer de vezels nog onbeschadigd en stevig vastzitten bij een pijp of vensterbank. Wel moet er dan een asbestbeheerplan worden geschreven, zodat de situatie in de toekomst veilig blijft. U wilt immers niet dat er op een later moment alsnog in geboord gaat worden.

Zelf asbest verwijderen of laten doen?

Als uit de inventarisatie blijkt dat het materiaal gevaarlijk is voor uw gezondheid, dan moet dit verwijderd worden. Wij ondersteunen u graag van A tot Z bij uw asbestprobleem.

Wanneer er maximaal 35 vierkante meter per gebouw aan asbest verwijderd moet worden, mag u dat als particulier ook zelf doen, tenzij het verwijderen gevaarlijk is. Zelf verwijderen mag ook niet als u subsidie hebt aangevraagd voor de verwijdering.

Meld de gemeente vooraf dat u van plan bent asbest te (laten) verwijderen. Bekijk ook of er in uw gemeente extra asbestregels gelden, bijvoorbeeld de plek waar u asbestafval heen kunt brengen.

Heeft asbest gevolgen voor uw hypotheekaanvraag?

Sinds 1 april 2018 is een nieuw model taxatierapport van kracht. Daarin zijn specifieke vragen over asbest opgenomen. Dit heeft niet alleen invloed op de woningwaarde. Ook de verwijderingskosten moeten in het hypotheekadvies worden meegenomen. Deze kosten kunt u niet altijd meefinancieren binnen de hypotheek. Goed dus, om rekening mee te houden bij de aankoop van uw woning.

Hoe is asbestschade verzekerd?

Is uw huis voor 1994 gebouwd? Bekijk dan zorgvuldig de dekking van asbestschade binnen uw opstalverzekering. Niet alle verzekeraars keren de kosten uit van bijvoorbeeld het opruimen van vrijgekomen asbest na een brand. Preventieve asbestverwijdering is nooit gedekt binnen uw opstalverzekering. U zult de kosten zelf moeten betalen, al dan niet met een subsidie.

Professionele asbestsanering door Hamer

Hamer is gespecialiseerd in het verwijderen van asbesthoudende materialen uit bouwwerken en/of objecten. Momenteel is asbestsanering een zeer belangrijk onderwerp in de samenleving.

Dagelijks houden een groot aantal werknemers in onze organisatie zich continu bezig met zowel de werkvoorbereiding, nazorg als daadwerkelijke asbestsanering van asbesthoudende materialen voor diverse opdrachtgevers o.a. particulieren, woningbouwcorporaties, vastgoedmaatschappijen, zorginstellingen, ziekenhuizen en in de industrie. Omdat wij op grote schaal asbest saneren, kunnen wij snel en voordelig aanbieden. Of het nou gaat om een grote hoeveelheid of een kleine hoeveelheid asbest, Hamer ontzorgt u volledig.

Wij gaan gestructureerd en zorgvuldig te werk en zijn als geen ander in staat om, na de asbestsanering uw huis of kantoorpand weer snel vrij te geven. Wij ondersteunen u graag van A tot Z bij uw asbestprobleem, of u nou al een inventarisatierapport heeft of alleen heeft geconstateerd dat er asbest in of om het pand aanwezig is. We zorgen voor een complete oplossing. Dit gaat verder dan alleen het saneren van het asbesthoudende materiaal. Ook de afbouw of vervanging van asbest door veilige bouwmaterialen behoort tot de mogelijkheden. Hier komt onze brede technische kennis goed van pas.

Meer informatie of een offerte opvragen, neem contact op met

Stefan Visscher
Projectmanager Asbestsanering | Sloopwerk | Bouwkundig werk

Interesse in Asbest bij particulier?

Meer weten over Asbest bij particulier of benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?