fbpx

Asbestsanering

Asbestsanering
Aanvraag asbestsanering

Asbestsanering is een specialistische en zorgvuldige klus. Bovendien is asbest verwijderen, als het niet correct gebeurt, erg gevaarlijk voor de uitvoerende persoon alsmede voor de gehele omgeving. Mede om deze veiligheidsredenen is asbest verwijderen een klus die het best alleen door gecertificeerde bedrijven mag worden uitgevoerd.

Hamer saneert door het hele land. Met drie vestigingen verspreid over Nederland en een vestiging in Belgiƫ zijn we altijd dichtbij. U vindt ons in Apeldoorn, Assen, Uden en Kruibeke (BE).

Meer weten over asbest? Klik hier om meer te lezen.

Asbestsanering: een gestructureerde en zorgvuldige klus

Hamer behoort tot het selecte groepje bedrijven dat in Nederland asbest verwijderen mag. Als totaalĀ­installateur, in onder andere de brandstof-, chemische- en voedingsmiddelenĀ­industrie, zijn we gewend om volgens strikte regels en protocollen te werken. Wij gaan gestructureerd en zorgvuldig te werk en zijn als geen ander in staat om, na de asbestsanering uw bedrijfsmiddelen weer snel volledig operationeel te maken. Wij kunnen de gehele afbouw of vervanging van asbesthoudende materialen voor veilige bouwmaterialen op ons nemen. Dat onderscheidt ons van andere asbestsaneringsĀ­bedrijven.

Wij ondersteunen u graag van A tot Z bij uw asbestprobleem, of u al een inventarisatieĀ­rapport heeft of alleen heeft geconstateerd dat er asbest in of om het pand aanwezig is. We zorgen voor een complete oplossing. Dit houdt niet op bij het saneren van het asbesthoudende materiaal. Ook de afbouw of vervanging van asbest door veilige bouwmaterialen behoort tot de mogelijkheden. Hier komt onze brede technische kennis goed van pas.

Kosten asbest verwijderen

Asbest verwijderen met focus op veiligheid en continuĆÆteit

Hamer is gecertificeerd om alle typen asbest in alle risicoklassen te saneren. Wij gaan gestructureerd en zorgvuldig te werk zoals we dat gewend zijn bij het maken van bijvoorbeeld procesinstallaties. Na het gecontroleerd en veilig verwijderen van asbest in gebouwen, installaties en machines zijn wij als geen ander in staat alles weer snel en efficiƫnt op te bouwen of geheel te vernieuwen. Daarbij doen we er alles aan om het productieproces van onze opdrachtgever niet te verstoren.

In Nederland (en daarbuiten) moet de komende jaren nog veel asbest gesaneerd worden. Hamer stelt zich tot doel dit goed en veilig te doen met zo min mogelijk hinder voor haar opdrachtgevers. Onze kennis en specialisatie spelen hierbij een belangrijke rol.

Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS)

Het gebruik van het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS) is per 1 maart 2017 verplicht voor asbest-inventarisatiebureaus en asbestverwijderingsbedrijven. LAVS is een webapplicatie
waarmee asbestgegevens van elke fase in de keten van asbestverwijdering, vanaf inventarisatie tot en met stort, worden bijgehouden. Lees hier meer over LAVS.

Kleine hoeveelheden asbest zelf verwijderen

Als uit de inventarisatie blijkt dat het materiaal gevaarlijk is voor uw gezondheid, dan is het beter om dit te verwijderen. Wanneer er maximaal 35 vierkante meter per perceel aan asbest verwijderd moet worden, mag u dat ook zelf doen, tenzij het verwijderen gevaarlijk is. Het moet hier gaan om in zijn geheel verwijderen van geschroefde, hechtgebonden asbesthoudende asbestplaten, asbesthoudend vloerzijl en vloertegels. Zelf verwijderen magĀ nietĀ als u subsidie hebt aangevraagd voor de verwijdering. Het zelf verwijderen van dakleien is voor particulieren ook verboden.

Wilt u weten wat u wel en niet mag? Kijk dan op de website van het kenniscentrum Infomil.

Procescertificaten asbestinventarisatie en asbestverwijdering

Bij asbest verwijderen in Nederland is het procescertificaat asbestverwijdering (artikel 4.27 en 4.28 arbeidsomstandighedenregeling) verplicht. Deze certificaten zijn gericht op de arbeidsveiligheid en het voorkomen van de verspreiding van het asbest naar mens en milieu. Vanzelfsprekend werkt Hamer conform deze certificaten. Daarnaast zijn wij VCA** en ISO 9001 gecertificeerd.

Alles in eigen beheer

We hebben alle benodigde kennis en materieel voor asbestsaneringĀ in huis. Daardoor kunnen wij een totaalpakket bieden waarbinnen wij de complete asbestsanering in eigen beheer uitvoeren. Tot en met het opruimen en afvoeren van de asbest met eigen, speciaal daarvoor ingerichte wagens. U hebt er helemaal geen omkijken naar.

Wilt u meer informatie over asbestsanering?

Gert-Henk Bakker
Vestigingsmanager Hamer Noord
Willem Hoijtink
Projectleider Asbest

Interesse in Asbestsanering?

Meer weten over Asbestsanering of benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?