fbpx

Brandstoftank reinigen

brandstof tank reinigen afgekeurd

Wilt u een brandstoftank reinigen? Vaak is dit aan de orde op het moment van een tankkeuring, productvervuiling, werkzaamheden aan of in de tank, wisseling van een product, het saneren van de tank, het opnieuw installeren van een tank of wanneer u dat zelf nodig acht.

Wij zijn Kiwa gecertificeerd om het mangatdeksel te verwijderen en op te treden als gecertificeerd mangatwacht. Daarnaast werkt Hamer samen met Kiwa gecertificeerde reinigers om brandstoftanks, inclusief de bijbehorende leidingen volgens de BRL-K905 te reinigen. Het gaat hierbij zowel om dieseltanks als benzinetanks welke voor zowel bovengronds als ondergrondse opslag is gebruikt (benzinetanks mogen alleen ondergronds).

Reinigingscertificaat voor brandstoftank reinigen

Om aan te kunnen tonen dat u uw tank op een veilige, legale en verantwoorde manier heeft gereinigd, krijgt u een reinigingscertificaat.

De werkzaamheden bij brandstoftank reinigen

Om uw tank te reinigen, wordt er een melding gestuurd naar het bevoegd gezag. Hamer demonteert het mangatdeksel. Vervolgens halen wij uw tank leeg. Alle nog aanwezige resten worden verwijderd en afgevoerd. Daarna wordt de tank van binnen en van buiten gereinigd. Afhankelijk van de grootte van de tank, gebeurd dit inwendig of van buitenaf. Vervolgens is de tank volledig gereinigd en ontvangt u het reinigingscertificaat.

Waarom Hamer inschakelen?

Hamer is groot geworden met aanleg en onderhoud van tankstations en brandstofdepots. Nog steeds zijn we marktleider in de Benelux. Op het gebied van brandstoftanks hebben we veel ervaring als het gaat om het installeren en onderhouden van de diverse soorten tanks.

Meer informatie:

Richard Kruse
Technisch accountmanager NL
Gert Remeysen
Vestigingsmanager Hamer BE/LUX