fbpx

Aanleg van complete tankstations

Tankstation Fieten Olie

Hamer kan de bouw van complete (turnkey) tankstations en vele andere soorten tankinstallaties voor u verzorgen. U heeft dan één partner die het hele traject voor u begeleidt. Van ontwerp, vergunningsaanvraag en eventuele sanering tot en met de bouw, de complete installatie en inrichting van uw tankstation.
Hieronder een overzicht van wat Hamer op tankstations installeert en verzorgt.

BRANDSTOFINSTALLATIES

Bovengrondse tankinstallaties

Het opslaan van met name dieselproducten voor zogenaamde ‚Äėthuistankers‚Äô, gebeurt voor een belangrijk deel in bovengrondse opslagtanks. Vaak vanwege de flexibiliteit met betrekking tot de indeling van het terrein. Dit is voor bijvoorbeeld transportondernemers of agrarische ondernemingen een voortdurend punt van aandacht. Daarnaast is de bouw van bovengrondse tankinstallaties vaak sneller te realiseren. In ons land (en in de hele Benelux) hebben we bijzonder veel aandacht voor onze bodemgesteldheid, immers in de bodem zit een groot deel van onze drinkwatervoorziening. We zijn het aan ons nageslacht verplicht de lat hoog te leggen als het gaat om beschermende maatregelen tegen verontreinigingen door tankinstallaties. Zowel bovengronds als ondergronds. Hamer heeft de kennis, de mensen en het materieel in huis om uw bovengrondse tankinstallatie snel en vakkundig te realiseren.

Klik hier voor meer informatie                                 Terug

Ondergrondse tankinstallaties

Tankstations en vloeistofafgifte-installaties zijn net ijsbergen. Het grootste gedeelte van de techniek, en dus ook van de investering, ligt immers onder de grond. Niet zelden graaft Hamer tanks in die 100.000 liter of meer inhoud hebben. Het omgaan met deze reuzen is zeer nauwkeurig en uitdagend werk. Alle werkzaamheden op dit gebied vallen onder strenge regelgeving met betrekking tot veiligheid en milieu. In alle disciplines van ons bedrijf zijn de medewerkers opgeleid en getraind om deze werkzaamheden te mogen verrichten. Hamer heeft al het materieel dat nodig is voor de aanleg van ondergrondse brandstofinstallaties in eigen bezit.

Klik hier voor meer informatie                                 Terug

LPG tankinstallaties

Hamer/Alltech is uw partner voor nieuwbouw en onderhoud van LPG installaties. Hoewel nieuwbouw van LPG installaties de laatste jaren nauwelijks meer voorkomt, hebben we nog steeds de kennis en kunde in huis om deze installaties te realiseren. Maar ook als u besluit te stoppen en uw LPG installatie wilt saneren, is Hamer/Alltech uw partner.
Omdat LPG installaties vaak continue in bedrijf zijn, bieden wij de mogelijkheid om tijdens de keuring van deze installaties een tijdelijke unit neer te zetten. Hierdoor kan de bedrijfsvoering onverminderd doorgang vinden terwijl wij uw installatie(s) keuren.

Klik hier voor meer informatie                               Terug

 

Leidingwerk

Waar vroeger stalen leidingwerk werd toegepast voor de verbindingen tussen de ondergrondse tank(s) naar de brandstofpompen gebruiken we nu enkel- en dubbelwandige kunststof leidingen. Hierdoor gaat de montage van het leidingwerk sneller en is corrosie niet meer aan de orde. Het kunststof leidingwerk en de benodigde hulpstukken die wij gebruiken zijn KIWA gecertificeerd.

Vulpunten

De vulpunten voor het lossen van de diverse producten uit de tankwagen worden samengebracht bovengronds in een vulpuntenbak. Deze vulpuntenbak moet ook voldoen aan de KIWA eisen en is meestal gemaakt van RVS. De vulleidingen worden voorzien van productplaatjes zodat herkenbaar is voor de chauffeur van de tankwagen welk product hij in welke vulleiding moet storten.

Overvulbeveiligingen

 In Nederland wordt meestal een mechanische overvulbeveiliging toegepast per tank of tankcompartiment. Deze beveiliging zorgt er voor dat bij het storten van het product de toevoer naar de tank automatisch sluit als de tank bijna vol is. De chauffeur van de tankwagen kan nog zijn vulslang legen en afkoppelen.

Tankinhoudsmeting

Hectronic Optilevel tankinhoudsmeting is op tankstations niet meer weg te denken. De sondes in de tanks zijn geheel elektronisch (zonder vlotters en dergelijke) en meten exact de inhoud van de tank, de waterhoogte onder in de tank en de temperatuur van het product. Service en onderhoud zijn niet nodig: ‚Äėjust install and forget‚Äô. Optilevel wordt gekoppeld aan uw POS of tankautomaat of via datacommunicatie aan uw computer op kantoor. U bent op elk moment op de hoogte van uw voorraden. Vele tienduizenden sondes zijn er wereldwijd ge√Įnstalleerd. Hectronic sensoren worden gebruikt in moderne elektronische overvulbeveiligingen in tanks en als het gaat om low en high level signalering in brandstoftanks en in de industrie.

Klik hier voor meer informatie                                 Terug

Brandstofpompen

In de Benelux passen wij voornamelijk de Helix brandstofpompen van Wayne toe. Deze pompen kunnen alle soorten brandstof die in de Benelux beschikbaar zijn verwerken. Wayne Helix brandstofpompen combineren een intelligent design met geavanceerde technologie, veiligheid en betrouwbaarheid.
Wayne Helix brandstofpompen vertegenwoordigen het beste van alles dat Wayne te bieden heeft. Ze voldoen aan de hoogste veiligheidseisen ter wereld en zijn ontwikkeld om aan de steeds hogere eisen van alle gebruikers in de 145 landen waar Wayne vertegenwoordigd is te voldoen.
Helix pompen kunnen voorzien worden van state-of-the-art (contactloze)betaalterminals, multimedia schermen en remote monitor systemen.

Klik hier voor meer informatie                                 Terug

AdBlue units

Vrachtwagens maar ook steeds meer personenwagens met dieselmotoren moeten AdBlue tanken. AdBlue wordt toegevoegd aan de uitlaatgassen waardoor de milieuvervuiling wordt gereduceerd. Bij veel tankstations worden daarom AdBlue units geplaatst in het verlengde van pompeilanden. Deze units bestaan uit een smalle behuizing waarin opgenomen een AdBlue voorraadtank en een AdBlue pomp.

Klik hier voor meer informatie                                 Terug

Brandstofregistratie- en betaalsystemen

Wij leveren alles op het gebied van brandstofregistratie- en betaalsystemen. Van eenvoudige tankautomaten met magneetpasjes of contactloze transponderbediening tot geavanceerde systemen voor wireless tanken met volautomatische registratie van voertuiggegevens, kilometerstanden, chauffeurs- en tankgegevens. U vindt bij ons altijd de beste oplossing. Systemen met MID-certificering of systemen geschikt voor wasstraat- of vloeistoffenregistratie in autowerkplaatsen, onze specialisten kunnen u er alles over vertellen.

Klik hier voor meer informatie                                Terug

Opslag en uitgifte van duurzame brandstoffen

Benzine, diesel en LPG zijn brandstoffen die we al lang kennen en gebruiken. De zogenaamde traditionele brandstoffen. Maar er zijn tegenwoordig ook alternatieve brandstoffen die beter zijn voor het milieu en daardoor voor onze gezondheid. Komende jaren zullen alternatieve brandstoffen in snel tempo aan populariteit winnen. En dan met name de groene en hernieuwbare alternatieve brandstoffen. Hamer levert installaties voor:

Laadpalen

Compressed Natural Gas (CNG)

Liquid Natural Gas (LNG)

Gas-To-Liquids (GTL)

Waterstof

ATC-Systemen

ATC betekend automatische temperatuur compensatie. Een dergelijk systeem bestaat uit sensoren en een rekeneenheid en is bedoeld om er voor te zorgen dat de hoeveelheid liters die men tankt ook de daadwerkelijke liters zijn. Door variatie van de temperatuur in de tank en ook door temperatuurverandering door bijstorten uit de tankwagen kan er een % verschil ontstaan tussen de werkelijk getankte liters en de liters zoals aangegeven op de brandstofpomp. Door het toepassen van een ATC systeem wordt dit automatisch gecompenseerd. Er zijn kits om dit in bestaande brandstofpompen in te bouwen en in nieuwe brandstofpompen kan dit af fabriek.

“>

Dampretoursystemen

Een dergelijk systeem zorgt ervoor dat de benzine dampen die vrij komen bij het tanken aan de nozzle bij de tankdop weer terug gezogen worden in de tank. Dit gebeurd door een vacu√ľm pompje in de brandstofpomp en een dubbelwandige slag en nozzle. In de meeste Europese landen is dit wettelijk verplicht. De benzinedampen in de tank worden bij storten van nieuw product weer in de tankwagen geperst en meegenomen terug naar het depot.

 

Tankkeuring en tankinspectie

In toenemende mate worden bio-componenten aan de brandstof toegevoegd. De kwaliteit van de brandstof wordt hierdoor be√Įnvloed. Een regelmatige tankinspectie is daarom aan te raden. Hamer heeft een mobiel camera-inspectiesysteem voor brandstof- en olietanks ontwikkeld. Met dit ‚Äėrijdende laboratorium‚Äô kunnen we u op elke locatie snel van dienst zijn.

Klik hier voor meer informatie                                Terug

 

Bodemsanering en tanksanering

Hamer is volledig gecertificeerd om met eigen mensen en materieel allerlei installaties te ruimen. Geregeld komt het voor dat na het verwijderen van de tanks en eventuele installaties ook de onderliggende bodem gesaneerd moet worden. Hamer is gespecialiseerd in de volledige begeleiding en uitvoering van een bodemsanering. Alle technieken worden door ons ingezet om de werkzaamheden zorgvuldig en in een zo kort mogelijk tijdsbestek te realiseren.

Klik hier voor meer informatie                                Terug

FORECOURT

Luifelbouw

De luifel op een tankstation is de paraplu voor de klant en wordt tevens gebruikt om de verlichting voor de tankplaatsen in te monteren en als reclame uiting. Hamer is geen luifelbouwer maar kan dit wel in haar totale opdracht voor u verzorgen. Wij doen dit met vaste geselecteerde partijen.

Luifelinspecties

Luifels moeten ge√Įnspecteerd worden om te voorkomen dat ze gaan lekken, gemonteerde onderdelen aan de luifel los raken en vallen maar ook om te controleren of¬† de luifelconstructie niet is aangetast waardoor er gevaarlijke situaties zouden kunnen ontstaan. Deze inspecties voeren we uit voor diverse relaties.

Prijsmonoliths

Prijsmonoliths zijn grote elektronische prijsborden waarop de actuele prijzen voor de diverse brandstoffen, die in een tankstation aangeboden worden, aangegeven worden. Daarnaast zijn het grote huisstijluitingen die bijdragen aan de herkenning van een tankstation. Hamer levert en installeert prijsmonoliths en kan deze meenemen in de totale aanbieding.  Ook onderhoud en verhelpen van storingen zit natuurlijk in ons pakket. Hamer brengt onder de luifel of in het luifelplafond LED verlichting aan met automatische dimming.

Productborden

Om de consument aan te geven welk pompeiland of pompeilanden hij kan gebruiken wanneer hij of zij het voorterrein op komt rijden worden productborden toegepast.

 

Verlichtingsinstallatie

Hieronder wordt verstaan: de verlichting in de diverse ruimtes van de shop maar ook de verlichting onder de luifel, verlichte spreaders, lichtmasten voor het buitenterrein en bij de parkeerplaatsen. Al deze verschillende verlichtingstoepassingen kunnen wij engineren, leveren en plaatsen. Alle verlichting wordt uitgevoerd in LED. Het aanlichten van producten in de shop is een specialisme. De verlichting moet er voor zorgen dat producten aantrekkelijk worden maar ook dat de ruimte comfortabel is om in te verblijven.

Omkleuren en Retail Visual Indentity

Merkidentiteit is belangrijk voor retailers. Het is het visuele visitekaartje van het merk en zorgt voor herkenning door de doelgroep. Hamer is sinds 1985 gespecialiseerd in het omkleuren van benzinestations. We noemen dat Retail Visual Identity (RVI). Wij kleuren zowel individuele benzinestations als complete ketens om.  Hierbij ontzorgen wij u desgewenst volledig. We zorgen ervoor dat uw bedrijfsactiviteiten zoveel mogelijk doorgang vinden en dat uw klanten zo min mogelijk last van de rebranding hebben.

Klik hier voor meer informatie                                 Terug

Vloeistofdichte vloeren

Bij tankstations en wasplaatsen is een vloeistofdichte vloer of -voorziening verplicht. Het aanleggen van een vloeistofdichte vloer is gebonden aan strenge wettelijke eisen. Alleen gecertificeerde aannemers mogen zo’n vloer aanleggen.
Hamer verzorgt, samen met gespecialiseerde en gecertificeerde partners, de aanleg, het onderhoud en de keuring van vloeistofdichte vloeren.

Klik hier voor meer informatie                                Terug

Inspecties vloeistofdichte vloeren

Een vloeistofdichte vloer bij een tankstation of wasplaats moet jaarlijks gecontroleerd worden. Gerepareerde vloeren moeten door een geaccrediteerde externe partij gekeurd worden. Hamer kan zowel controle, reparatie als keuring van uw vloeistofdichte vloer verzorgen zodat u er geen omkijken naar heeft.

Klik hier voor meer informatie                     Terug

Civiele werkzaamheden

Hieronder verstaan we grondwerk, straatwerk, riolering, straatkolken en aanleg van o.a. gras, planten struiken en bomen. Naast het normale straatwerk moet de bestrating van een benzinestation voldoen aan wetgeving. De tankplaatsen moeten vloeistofdicht zijn zodat gemorste brandstof niet voor bodemverontreiniging kan zorgen. Dit betekend gecertificeerd werk maar ook frequente inspecties. Het regenwater of schoonmaakwater op een vloeistofdichte vloer wordt afgevoerd door straatkolken en pe-riolering waar, voordat het over gaat naar het gemeentelijk riool, het water van de verontreinigde brandstof wordt gescheiden door een olie en benzine afscheider, de zogenaamd OBAS.

TANKSHOP

Installatie van shopfaciliteiten

Hamer verzorgt de installatiefaciliteiten zoals elektra, koud en warmwater, afvoeren, afzuig- en toevoerluchtsystemen maar ook extra koeling en/of verwarming voor ruimtes kan Hamer verzorgen. Installatie van toonbanken, meubels, koel- en vriesmeubels en apparatuur in keukens en uitgiftebalie voor verse producten gebeurt meestal door gespecialiseerde bedrijven.

 

Elektrotechnische installatie

Ook in tankstations komt een veelzijdigheid aan elektrische installaties voor. Denk bijvoorbeeld aan voedingssystemen, telefoon-en datasystemen, inbraakbeveiliging, brandmeldinstallaties, toegangscontrole, camerasystemen, bliksembeveiliging en regelinstallaties voor de klimaatbeheersing. Al deze elektrische installaties worden door ons ontworpen en ge√Įnstalleerd. Wij houden rekening met energieverbruik en duurzaamheid naast natuurlijk functionaliteit en gewenste uitstraling.

Klik hier voor meer informatie                          Terug

Data-installatie

ICT faciliteiten zijn ook op een tankstation niet meer weg te denken. Databekabeling, dataracks, hubs etc. zijn nodig voor uitlezen, weergeven maar ook besturen van diverse apparatuur en/of systemen en natuurlijk ook voor het betalingsverkeer. Een belangrijk onderdeel wat we compleet kunnen verzorgen.

 

Verwarming- en koelinstallatie

Een aangenaam werk-/ verblijfsklimaat zorgt voor een hogere tevredenheid van  werknemers en klanten. Dit staat dan ook centraal bij de keuze van het soort klimaatbeheersing voor uw tankstation. Een goed klimaatsysteem zorgt voor een constante temperatuur en luchtvochtigheid. Daarnaast weert het onaangename geurtjes en houdt het de lucht fris en van hoge kwaliteit.  We installeren regelmatig nieuwe systemen in nieuwbouw en bestaande gebouwen of upgraden bestaande systemen om aan de constant vernieuwende wet- en regelgeving te voldoen. Bij ons bent u ook aan het juiste adres voor advies, realisatie, service en onderhoud van uw klimaatbeheersing.

Klik hier voor meer informatie                          Terug

 

Balans ventilatie

In een gebouw wordt in diverse ruimtes de lucht afgezogen en verse buitenlucht naar binnen gebracht. Hierbij gaat bijvoorbeeld in de winterdag energie verloren van de warme binnenlucht. Met balans ventilatie wordt de aangevoerde buitenlucht, in dezelfde unit waarmee ook lucht wordt afgezogen, door de afgezogen lucht verwarmd en zo nodig daarna nog bij verwarmd. Ook voor de zomer situatie geld dit maar dan wordt de buitenlucht gekoeld. Hierdoor gaat er in de winter geen warmte en in de zomer geen koude verloren.

 

Inbraakbeveiligingsinstallatie

Dit behoeft geen nadere uitleg. Een dergelijke installatie moet samen met goede bouwkundige maatregelen  zorgdragen dat inbreken niet makkelijk is en als je het toch probeert dit gesignaleerd en automatisch gemeld wordt bij een meldkamer. Een extra beveiliging hierbij is vaak de toepassing van een rookgenerator in de kassaruimte waar rookwaren zijn uitgestald. De inbraakbeveiligingsinstallatie moet voldoen aan een bepaalde risicoklasse.

 

Camera bewakingssysteem ( CCTV )

Een extra hulpmiddel om, ook tijdens openingstijden, te registreren en te signaleren. Dit tegen diefstal in de shop, klanten die weg rijden zonder de getankte brandstof af te rekenen maar ook ter bewaking van betaaltransacties en vandalisme. CCTV wordt ook ingezet op onbemande tankstations om visueel te inspecteren en klanten te helpen. Dit laatste in combinatie met een intercom systeem.

 

Toegangscontrole systeem

Het gebruik van een dergelijk systeem voorkomt sleutelbossen maar kan ook wanneer wenselijk registreren wie welke toegang heeft gebruikt en wanneer. Daarnaast kunnen er toegang zones worden gemaakt.

 

Brandbeveiliging

Hamer is gespecialiseerd in brandveiligheid. Wij leveren en installeren zowel conventionele sprinklerinstallaties om personen en goederen tegen brand te beschermen als geavanceerde (schuim)blussystemen ter beveiliging van bijvoorbeeld tankstations.

Klik hier voor meer informatie                         Terug

ONDERHOUD, INSPECTIE, KEURING EN CERTIFICERING

Service en Onderhoud

Natuurlijk doen wij de service, het onderhoud en de wettelijke inspecties aan de technische installaties die we ge√Įnstalleerd hebben. Wie anders kan dit beter dan de installateur die de installatie heeft ontworpen en ge√Įnstalleerd. Maar daar blijft het niet bij. We onderhouden ook technische installaties die we niet zelf ge√Įnstalleerd hebben en kunnen uw complete technisch facilitair beheer verzorgen. Om dit op een kwalitatieve en effectieve manier te kunnen doen, zijn we vergaand geautomatiseerd en hebben we een servicecentrum waar onze medewerkers 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaarstaan.

Klik hier voor meer informatie                        Terug

Tankinspecties

In toenemende mate worden bio-componenten aan de brandstof toegevoegd. De kwaliteit van de brandstof wordt hierdoor be√Įnvloed. Een jaarlijkse tankinspectie is daarom verplicht. Hamer heeft een mobiel camera-inspectiesysteem voor brandstof- en olietanks ontwikkeld. Met dit ‚Äėrijdende laboratorium‚Äô kunnen we u op elke locatie snel van dienst zijn.

Klik hier voor meer informatie                        Terug

Tankkeuring en certificering

In Nederland moeten tankinstallaties met vloeistoffen gekeurd en gecertificeerd zijn. Onder deze vloeistoffen vallen onder andere brandstoffen, smeerolie en afgewerkte olie. Hamer is gespecialiseerd en Kiwa- gecertificeerd voor het uitvoeren van tankkeuringen en herclassificeringen van zowel boven- als ondergrondse tankinstallaties. 

Klik hier voor meer informatie                        Terug

Luifelinspecties

Luifels moeten ge√Įnspecteerd worden om te voorkomen dat ze gaan lekken, gemonteerde onderdelen aan de luifel los raken en vallen maar ook om te controleren of¬† de luifelconstructie niet is aangetast waardoor er gevaarlijke situaties zouden kunnen ontstaan. Deze inspecties voeren we uit voor diverse relaties.

Inspecties vloeistofdichte vloeren

Een vloeistofdichte vloer bij een tankstation of wasplaats moet jaarlijks gecontroleerd worden. Gerepareerde vloeren moeten door een geaccrediteerde externe partij gekeurd worden. Hamer kan zowel controle, reparatie als keuring van uw vloeistofdichte vloer verzorgen zodat u er geen omkijken naar heeft.

Klik hier voor meer informatie                        Terug